Thije Ligtermoed heeft in Veldhoven de vierde overwinning op rij op zijn naam geschreven. Julian van Kalkeren leek de beste papieren te hebben maar ging onderuit. Jurrien van Crugten werd tweede en een knappe prestatie werd neergezet door Kyano Schoo, die derde werd en snelste Rookie was.

De Molenaar NSF100 Cup trok voor de vijfde wedstrijddag van het seizoen naar Veldhoven, waar het seizoen ook werd geopend. Bij die wedstrijd was het Van Crugten die er met de overwinning vandoor ging, vanaf de wedstrijd daarna begon Ligtermoed aan zijn onafgebroken zegetocht. Van Crugten, Van Kalkeren en snelle rookies Shayden Rodgers en Dean Gouw wisten geregeld dichtbij te komen en de overige podiumplaatsen te bezetten. Schoo kwam bij de laatste wedstrijd in Staphorst dichtbij en in Veldhoven liet hij vanaf het begin zien dat hij ook aanspraak wilde maken op het podium. Ondanks het goed voorspelde weer bleef het lang koud en mistig op Veldhoven, waardoor de kartbaan nog enigszins vochtig was tijdens de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie waren de omstandigheden beter en werden de rondetijden snel aangescherpt. Schoo was daarin de snelste voor Van Crugten, Rodgers en Van Kalkeren. Ligtermoed noteerde de vijfde tijd maar liet de laatste wedstrijden vaker zien na een matige kwalificatie in de races de sterkste te zijn. Gouw kwalificeerde als zesde en completeerde de tweede startrij. Luuk de Vries, Jay Jay den Hoed en Timo Suos zouden vanaf de derde startrij vertrekken.

Race 1

Eindelijk was de zon doorgebroken en konden de jonge talenten onder prima omstandigheden hun race beginnen . Na een sterke start van Schoo was het Van Crugten die de leiding in handen nam. Hij kreeg Schoo, Van Kalkeren en Ligtermoed in het achterwiel en de vier coureurs liepen weg bij de rest van het veld. Van Crugten wist de leiding lang in handen te houden maar achter hem werd er regelmatig van positie gewisseld. Het was Van Kalkeren die in de eindfase naar voren kwam en in de voorlaatste ronde Van Crugten wist te passeren, terwijl Ligtermoed nog net de derde plaats van Schoo af wist te snoepen. De overwinning was voor Van Kalkeren voor Van Crugten met Ligtermoed op de derde en Schoo op de vierde plaats. Rodgers wist nog net De Vries achter zich te houden en vijfde te worden, terwijl Gouw met de finish in zicht onderuit ging. Ook daarachter was het een verhitte strijd om de zevende plaats, die knap gewonnen werd door Jahmairo Williams. Hij wist de sterk rijdende Guy Mirer achter zich te houden.

 

Race 2

Direct na de start ging het mis voor de winnaar van de eerste race: Van Kalkeren kwam in de eerste bocht ten val en verloor veel tijd doordat hij onder zijn Honda terecht kwam. Hij zou zijn race pas vervolgen nadat het complete veld uit het zicht verdwenen was. Zonder Van Kalkeren vormde er nu aanvankelijk een kopgroep van twee, bestaande uit Van Crugten en Schoo. Ligtermoed verloor bij de val van Van Kalkeren de aansluiting doordat hij uit moest wijken, maar wist knap het gat naar Van Crugten en Schoo te dichten. Schoo had dit keer het grootste deel van de race de leiding in handen maar in de eindfase namen Ligtermoed en Van Crugten de koppositie regelmatig over. Opnieuw was het spannend tot in de laatste ronde en het was Ligtermoed die als winnaar onder de zwart-wit geblokte vlag doorkwam voor Van Crugten en Schoo. Daarachter was het De Vries die Gouw achter zich wist te houden en vierde werd. Rodgers werd zesde voor Suos. Van Kalkeren zette na zijn schuiver de achtervolging in en noteerde daarbij de snelste rondetijd maar helaas werd dat niet beloond met kampioenschapspunten, hij finishte als achttiende.

Voor het dagklassement had Ligtermoed de meeste punten verzameld en hij mocht de grootste beker in ontvangst nemen. Van Crugten werd tweede en Schoo mocht verdiend mee naar het podium voor de derde plaats. Daarnaast mocht hij de beker voor snelste rookie in ontvangst nemen.

Het kampioenschap wordt beslist in het weekend van 2 en 3 oktober op de TT Junior Track in Assen. In dat weekend is zowel de zaterdag als zondag een wedstrijddag en worden er dus in totaal 4 races verreden. Er zijn nog 100 punten te vergeven en alleen Van Crugten lijkt nog een bedreiging voor leider in de tussenstand Ligtermoed te kunnen zijn met 18 punten achterstand, het gat naar Van Kalkeren bedraagt 84 punten. Van Kalkeren zal zijn best gaan doen om de derde plaats veilig te stellen met 1 punt voorsprong op Rodgers.