Komende zaterdag komt de Molenaar NSF100 Cup in actie voor de vierde wedstrijddag van het seizoen. Op evenemententerrein De Tippe in Staphorst zal Thije Ligtermoed zijn uiterste best doen om zijn leidende positie in het kampioenschap te verstevigen.

Het seizoen van het NK Junior Moto Racing van de KNMV werd afgetrapt op zaterdag 19 juni in Veldhoven. De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup namen het daar voor het eerst tegen elkaar op en Jurrien Van Crugten was in beide races oppermachtig. Op 10 en 11 juli werden de tweede en derde wedstrijddag verreden op de TT Junior Track in Assen en daar was het Thije Ligtermoed die alle races wist te winnen en de leiding in het kampioenschap overnam van Van Crugten. Julian van Kalkeren staat derde in de tussenstand maar de rookies Dean Gouw, Shayden Rodgers en Luuk de Vries staan te trappelen om de top drie binnen te komen. Het semi-permanente circuit in Staphorst waar zaterdag gereden zal worden is een heel ander circuit dan dat van Assen en Veldhoven, en er waren in het verleden al vaker verrassende uitslagen. Ook vorig jaar wist een rookie overtuigend de overwinning op zijn naam te schrijven. Het kan dan ook zo maar gebeuren dat een rijder die niet in de top vijf van het kampioenschap te vinden is zaterdag op het podium plaats mag nemen. Helaas is publiek niet toegestaan, maar de verrichtingen kunnen op de voet worden gevolgd via de livetiming op Mylaps, Racesport en natuurlijk de social media-kanalen van de Molenaar NSF100 Cup.