Een heel weekend lang werd er door de Molenaar NSF100 coureurs getraind op de TT junior Track in Assen. Negen coureurs die vorig seizoen al actief waren en negen nieuwkomers lieten zien er zin in te hebben.
Alleen pechvogel Timon van Geel ontbrak: hij liep enkele weken geleden een arm- en beenbreuk op en moet nog een paar weken verder herstellen voordat hij weer op de machine kan klimmen.
Op zaterdag gooide een regenbui nog even roet in het eten maar op zondag scheen de hele dag volop de zon. Er werd dan ook vanaf de eerste meters meteen al flink doorgereden. Dat zag ook rijderscoach Leon Bovee, die een zeer positieve indruk van de groep heeft gekregen. “Het niveau is niet alleen hoog maar het is ook nog eens een heel competitieve groep dit jaar. Vorig jaar eindigden we het seizoen met een verschil in rondetijd van ongeveer 4,5 seconden tussen de snelste en langzaamste rijder. Dit jaar starten we daarmee.”
Niet alleen de Rookies – de nieuwkomers – maar ook een aantal coureurs die vorig jaar niet in de voorste helft mee konden strijden, bleken flinke stappen te hebben gezet. De snelste tijden werden op de klokken gezet door de nummers 2 en 3 van het afgelopen seizoen, Kas Beekmans en Colin Velthuizen.

Roy Klompmakers sloot vorig seizoen als dertiende af maar liet in Assen zien dat hard werken vruchten afwerpt. “Vorig jaar had ik eigenlijk helemaal niet getraind voor het seizoen maar deze winter wel. Ik heb veel minibike gereden en de laatste weken ook nog met een NSF”, zegt de elfjarige Roy. “Ik ben erg blij met de tijden die ik nu rijd. Ik zou met deze tijden vandaag vijfde staan en het is ook mijn doel om dit jaar continu rond de zesde plaats te finishen. Natuurlijk wil ik uiteindelijk graag winnen maar ik ben pas elf en ik heb nog tijd om verder te leren”.

Ook een rondetijd die goed zou zijn voor een plaats bij de eerste vijf werd neergezet door Rookie Justin Fokkert. “We moesten dit weekend vooral concentreren op lijnen rijden, en dat gaat me wel goed af. Ik ken het circuit van de minibike races die ik hier heb gereden. Maar het schakelen is nieuw voor me, dat moest ik nog leren. Maar ook dat lijkt aardig te lukken. Ik denk dat het ook op een circuit als Berghem wel goed zal gaan. Ik kijk al echt uit naar de eerste race die daar over drie weken wordt verreden. Doelstellingen? Die heb ik nog niet echt, want dit wordt een leerjaar voor mij.”

Kanshebber voor de titel Colin Velthuizen begint aan zijn derde seizoen in het Molenaar NSF100 championship. Hij heeft een druk programma dit jaar, omdat hij ook nog in het Spaans kampioenschap uitkomt met een Moto3 machine. Met die motor trainde hij op zaterdag ook op het grote circuit. Op de vraag of het niet lastig is om steeds over te stappen van de NSF naar de Moto3 zegt hij “nee hoor, het gaat me eigenlijk juist steeds beter af met de NSF. En dat is goed want ik ga dit seizoen natuurlijk voor het kampioenschap. Ik denk dat het tussen Kas en mij zal gaan, ook al zullen er wel meer zijn die aansluiting bij de top vinden.”

Of dat ook zo is kunnen we zien op zaterdag 22 april op Circuit Park Berghem, waar de toegang voor het publiek gratis is.

0005