Wie dacht dat de inmiddels tot kampioen gekroonde Loran Faber de resterende wedstrijden op zijn lauweren zou rusten kwam bedrogen uit. De jonge Staphorster was niet van plan om zijn tegenstanders dichterbij in de buurt te laten komen. Tijdens de wedstrijdraces afgelopen zaterdag in Eindhoven liet Faber zien dat hij de terechte ongeslagen kampioen van seizoen 2016 is door beide races opnieuw op zijn naam te schrijven.
In de eerste race had Kas Beekmans de pech dat hij in de eerste ronde onderuit ging en daardoor zijn tweede plek op de grid niet kon omzetten in een goed eindresultaat. Colin Velthuizen, Ruben Bijman en Dion Otten waren er wel meteen als de kippen bij om de achtervolging op de snelle Faber in te zetten. Achter hen streden Rick Kooistra en Timo Wieme samen om plek 5. Halverwege de race zakte Bijman iets terug. Velthuizen gaf Otten geen meter ruimte en wist hem op de streep een paar seconden voor te blijven om zo de tweede plaats achter Faber veilig te stellen. Beekmans werd uiteindelijk nog knap elfde.

De tweede race was net als de eerste opnieuw een makkelijke prooi voor de seizoenskampioen. Faber kwam geen moment in gevaar en reed eenvoudig naar zijn 14e overwinning van het seizoen. Kas Beekmans zat nu wel goed in de achtervolgende groep en kon zich een aantal ronden voor het eind zelfs losrijden van Otten en Velthuizen zodat hij als tweede kon finishen. Nu was het Otten die Velthuizen aftroefde en derde werd. Bijman kreeg last van een achterblijver waardoor Kooistra steeds dichterbij kon komen en uiteindelijk net een paar honderdsten eerder over de finish kwam.”

Coureurs aan het woord

Colin Velthuizen: “Ik ben wel tevreden vandaag. Ik mocht als derde starten en zag in de eerste race Kas al snel onderuit gaan. Hij is een directe tegenstander van mij in het kampioenschap. Ik kon die race mooi uitrijden op de tweede plek. De tweede race heb ik voornamelijk derde gelegen maar toen ik mijn kneeslider verloor kwam Dion me vrij snel daarna voorbij. Ik had zelfs nog wat geluk dat ik er niet af ben gegaan omdat mijn motor tegen het einde van de wedstrijd even in z’n vrij schoot. Gelukkig kon ik nog doorrijden en ben ik toen als vierde geëindigd.”

Roy Klompmakers: “Het ging erg goed vandaag. Mijn eerste race ging wel beter dan de tweede. In de eerste race ben ik als negende geëindigd en de tweede als elfde. Ik moet nog wel letten op mijn remacties en ook het insturen kan nog wel beter. Volgend jaar wil ik graag nog een jaartje meerijden in deze klasse.”

Ruben Bijman: “Ik ben niet heel tevreden. Doordat ik de eerste vrije training viel heb ik daar de rest van de dag wel wat minder vertrouwen door gekregen. In de eerste race zat ik vrij snel in mijn ritme maar was het gat iets te groot om een goede slipstream te blijven pakken. De tweede race ging goed en kon ik er goed bij blijven. Ik werd gedurende de race wel wat moe en toen ik een achterblijver trof kwam ik daar niet heel makkelijk voorbij. Daardoor kon Rick dichterbij komen en verloor ik uiteindelijk het gevecht van Rick.”

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt gereden op 10 september in Berghem.

 

Colin, Dion en Ruben