Met de volle winst in Eindhoven op zak is Rick Dunnik goed op weg om zijn doelstelling voor dit jaar te behalen in het Molenaar NSF100 Championship. De dertienjarige Staphorster heeft zijn pijlen duidelijk gericht op het kampioenschap. De andere Staphorster Loran Faber greep opnieuw net naast de hoogste trede van het podium en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Jeffrey Buis maakte zijn teleurstellend resultaat van twee weken geleden enigszins weer goed door nu als derde te eindigen.

In de eerste race pakte Dunnik kopstart en sloeg al snel samen met Faber een gaatje op Djoy Blommers en Jeffrey Buis. Achter deze vier wist Dion Otten zich al snel los te weken van de grote achtervolgende groep die werd aangevoerd door Toine Gierkink. Ruim halverwege de race kwamen de koplopers in druk verkeer terecht met achterblijvers. Faber kon daar even van profiteren en de kop van Dunnik overnemen. Lang mocht hij daar niet van genieten want Dunnik had twee ronden later alweer de leiding die hij vervolgens niet meer afstond. Jeffrey Buis was met Djoy Blommers in de strijd om de derde plaats verwikkeld. In het begin van de race had Blommers de beste papieren maar al gauw nam Buis zijn positie over. Blommers had daar geen antwoord meer op en werd vierde.

Klein foutje
Startend vanaf pole pakte Faber in de tweede race wel direct de leiding in de wedstrijd. Toch wist Dunnik na enkele ronden de kop weer over te pakken doordat Faber een klein foutje maakte. Dunnik voerde het tempo verder op en Faber had het nakijken. Ook nu vochten Buis en Blommers wederom om plek drie. Buis wist al snel zijn voorsprong op Blommers te vergroten waardoor hij deze keer eenvoudig de derde plaats kon pakken. Timo Wieme herpakte zich sterk na zijn valpartij in de eerste wedstrijd en reed in deze tweede race naar een vijfde plaats.

Coureurs aan het woord

Loran Faber kijkt met een redelijk gevoel terug: “Toen ik in de eerste race met Rick weg was kon ik profiteren van de achterblijvers en pakte ik even de kop. Later zat ’t inhalen van de achterblijvers niet mee en werd ik toch tweede. In race twee ging de start goed en lag ik een paar ronden op kop. Toen schakelde ik niet goed terug en maakte ik een klein foutje. Daardoor kwam Rick me voorbij. Al met al ben ik redelijk tevreden over vandaag.”

Djoy Blommers greep net naast het podium: “Vandaag was niet echt mijn dag. Ik had van te voren verwacht dat het beter zou gaan. Ik had een paar punten op de baan waar ik langzamer was dan de rest. Pas in de tweede race had ik echt door hoe ik daar beter kon rijden. Dus ik heb nu wel veel geleerd en de puntjes op de i gezet voor de volgende wedstrijd. Mijn doel dit jaar is wel om in de top drie te eindigen aan het eind van het seizoen.”

Colin Velthuizen rijdt dit jaar voor het eerst in de NSF cup: “Mijn kwalificatie kon wel beter vandaag. In de eerste race was mijn start goed en kon ik aansluiten in een groepje. Toen ik hen voorbij was, was het gat met de coureurs voor me te groot. Dat kon ik niet meer dichtrijden en dat was wel jammer. Toch werd ik vijftiende dus een paar plekken gewonnen ten opzichte van mijn startpositie. In de tweede race kon ik in de derde ronde twee man tegelijk uitremmen. Toen had ik een achterstand van zes seconden op Gijsbert. Uiteindelijk kon ik hem voorbij komen en werd ik opnieuw vijftiende. Mijn verbeterpunten zijn wel dat ik eerder op het gas moet gaan,en later moet remmen.”

 

Loran Faber (28) en Rick Dunnik (33) in strijd om de winst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loran Faber (28) samen met Rick Dunnik (33) in strijd om de winst