De bijna dertienjarige Loran Faber uit Staphorst staat in Brakel op de hoogste trede van het podium na twee gewonnen wedstrijdraces op Tweede Paasdag.
Beide races wint hij slim bekeken en met overmacht. Faber pakt met zijn overwinningen meteen de kop in het klassement omdat de races in Brakel de eersten zijn in het raceseizoen 2016.

0025

 

Knappe tweede plaats voor Kas Beekmans in eerste race.
Kas Beekmans kwalificeert zich het snelst in Brakel en pakte daarmee de eerste pole van het seizoen. Hij wordt op de eerste rij vergezeld door Loran Faber en Djoy Blommers.
In de eerste race is het Faber die meteen vanaf de start goed wegkomt. De achtervolgers Djoy Blommers en Kas Beekmans zijn de hele race in een felle strijd gewikkeld waardoor Faber de kans krijgt om weg te rijden en de race wint voor Beekmans die op de finishlijn Blommers nipt voor weet te blijven. Colin Velthuizen rijdt zich fraai in de kijker er finisht 4e voor Dion Otten, Rick Kooistra en Timo Wieme. De hele race wordt zonder enige valpartij uitgereden.

Blommers profiteert in de tweede race.
In de tweede race is het opnieuw Faber die de race aanvoert en ook Blommers en Beekmans zijn weer aan elkaar gewaagd. Colin Velthuizen, Dion Otten, Rick Kooistra en Timo Wieme volgen op een afstandje.
Met nog acht ronden te gaan komen Wieme en Kooistra ten val en moeten afhaken. Velthuizen en Otten ondervinden hier geen hinder van omdat het achter hen gebeurt, Ruben Bijman en Selwin Hamden weten hiervan te profiteren en strijden om de 6e plaats, gevolgd door een keurig rijdende Nick Gepken die hiermee meteen zijn visite kaartje als beste nieuwkomer afgeeft.
Aan het eind zit Faber op een comfortabele voorsprong van ruim 5 seconden en kan hij de race rustig uitrijden.
Blommers pakt knap de tweede plaats en Beekmans wordt derde. Waardoor de stand voor het podium in het voordeel van Blommers wordt beslist.

Nieuw in het Molenaar NSF100 kampioenschap.
Dit seizoen is de ranking voor de Molenaar NSF100 Rookie cup nieuw toegevoegd, in deze ranking wordt per racedag de beste nieuwkomer van de dag gehuldigd. De wisselbeker mag mee naar huis tot de volgende race.
Aan het einde van seizoen zal de einduitslag uitwijzen wie zich de Molenaar NSF100 Rookie 2016 mag noemen en de beker definitief mee naar huis neemt.
Voor Nick Gepken uit Erica kon het seizoen niet beter beginnen, met een hard bevochten 12e plaats in race 1 en een fraaie 8e in race 2, nam hij trots de 1e Rookie beker in ontvangst.

Volgende wedstrijd
De 20 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces.
Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. De eerstvolgende wedstrijd is op 16 april op Circuit Park Berghem in Berghem (Oss).
De toegang is gratis en de paddock is vrij toegankelijk.

Kijk voor de volledige agenda, de tussenstand en al het overige nieuws op nsf100championship.nl. Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws,
of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en Instagram
Molenaar NSF100 Championship