Molenaar NSF100 kampioen Loran Faber de nieuwe RedBull Rookie.
In september mocht hij zich kronen tot nieuwe en ongeslagen kampioen van het Molenaar NSF100 Championship
en in oktober komt hij door de strenge selectie heen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De dertien jarige Loran Faber uit Staphorst is de zevende NSF kampioen die het inmiddels heeft geschopt tot de prestigieuze internationale kweekvijver voor jong talent in de motorsport.
Het Molenaar NSF100 Championship werpt zijn vruchten meer dan af.

Loran RBR

Naam toevoegen
Faber mag zijn naam in het rijtje zetten waar ook Scott Deroue, Livio Loi, Bo Bendsneyder, Robert Schotman, Walid Soppe en Victor steeman in staan. De Molenaar NSF100 Cup bezorgt talent na talent aan de internationale wegracesport. Zeven van de acht kampioenen zijn inmiddels afgeleverd aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup. En Bo Bendsneyder rijdt momenteel zijn zeer verdienstelijke eerste jaar in de Moto3 klasse van de MotoGP. Maar liefst 7 (voormalig) Molenaar NSF100 coureurs waren uitgenodigd om deel te nemen aan de RedBull Rookies Cup selectie, waarvan Loran Faber en Jeffrey Buis het beide brachten tot de finale ronde. Helaas voor Jeffrey werd hij niet uitgekozen dit jaar, maar hij zal het volgend jaar zeker ver schoppen, we moeten niet vergeten dat Bo pas in zijn 3e jaar werd geselecteerd. De missie van initiatiefnemer Arie Molenaar is meer dan geslaagd:“Ons doel in 2009 toen we begonnen met deze klasse was jong talent een kans geven om door te stromen naar internationale kampioenschappen en ze de mogelijkheid geven om bij ons ‘het vak te leren’. Deze cup is de opstap naar een hogere volwassen klasse en dat we met Loran opnieuw een kampioen rechtstreeks afleveren aan de Rookies Cup maakt ons ontzettend trots. Onze pupil van het eerste uur Bo Bendsneyder rijdt inmiddels in de Moto3. Daarmee is ons doel absoluut bereikt en dat geeft veel energie voor de komende jaren. Want dat er nog genoeg talent rondrijdt dat deze jongens kan gaan opvolgen is een ding wat zeker is!” Onze dank gaat dan ook uit naar onze sponsoren en vaste groep vrijwilligers die het mogelijk maken om dit te realiseren.

Molenaar NSF100 selectie 2017
De selectie voor seizoen 2017 is inmiddels ook in de Molenaar NSF100 cup voltooid.
Jongens en meisjes tussen de 10 en 14 jaar met ervaring in minibike, trial, cross, mountainbike of karting konden zich nog tot 15 september aanmelden voor seizoen 2017. Op 2 Oktober vond op de Junior Track in Assen de selectie plaats waar onder meer gekeken werd naar de motivatie en vaardigheden van de aspirant coureurs.
De Molenaar NSF100 selectie voor 2017 ziet er als volgt uit: 22 coureurs waarvan 10 coureurs* zijn nieuw in de selectie.

Mieke Abbink
Kas Beekmans
Eddie de Boer*
Damian Boessenkool*
Sven Doornenbal*
Maik Duin
Justin Fokkert*
Timon van Geel*
Nick Gepken
Zonta van den Goorbergh*
Dinand Heijnen
Valentino Imbrogiano
Roy Klompmakers
Marnick Kloosterman
Gijsbert Koetsier
Galip Satici
Twan Smits*
Kay van Steenbergen
Daniël Tappel*
Colin Velthuizen
Melvin van der Voort*
Sven Wind*
voor meer informatie over Molenaar NSF100:

onze site:

of volg ons via

Facebook Twitter Instagram