Op zaterdag 13 januari is de Molenaar NSF100 Cup 2024 afgetrapt bij Arie Molenaar Motors in IJsselstein. Na door organisator Carla Molenaar welkom te zijn geheten konden de coureurs met Thom Molenaar en rijderscoach Leon Bovee hun doelstellingen voor het nieuwe seizoen bespreken. Vervolgens werden Damen race-outfits, Shoei helmen en NOIZEZZ gehoorbescherming aangemeten zodat de jonge talenten optimaal beschermd aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

 

In 2024 begint de Molenaar NSF100 Cup aan het zestiende seizoen. Daarin zullen zeventien jonge talenten de strijd met elkaar aangaan, waaronder vijf rookies. De nieuwkomers zijn Merdan Karabalut, Ruben Tempelman, Lenthe van Halen, Mick Koomen en Sylvain Sinke. We zullen met de komst van Lenthe van Halen naast Melaney Buis komend seizoen twee snelle dames aan de start zien verschijnen. Daarnaast is uniek dat we op de startlijst tot twee keer toe twee broers tegenkomen: Quinn en Vince de Joode zagen we vorig seizoen al in actie en nu mag naast Miquel Sinke zijn jongere broer Sylvain zich ook een Molenaar NSF100 rider noemen.

 

Tijdens de kick-off heette Carla Molenaar de coureurs eerst welkom en vervolgens werd er samen met Thom Molenaar en vaste rijderscoach en KNMV MT-trainer Leon Bovee de doelstellingen voor seizoen 2024 doorgenomen. Damen Motorkleding was aanwezig om de maten van de coureurs op te meten, zodat iedere coureur met een perfect passende race-outfit aan de start kan verschijnen. Race-overalls, protectoren, laarzen en handschoenen werden gepast waarna de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten werden volgens het Shoei Personal Fitting system door Sharon van Soest. Veiligheid staat altijd voorop, en ook aan gehoorbescherming wordt aandacht besteed dankzij NOIZEZZ. De Hoofddorpse fabrikant is sinds afgelopen jaar partner van de Molenaar NSF100 Cup en was aanwezig om bij iedere coureur persoonlijk de gehoorbescherming aan te meten en advies op maat te geven.

De Honda NSF100 motoren worden in de winter volledig geprepareerd voor het nieuwe seizoen en de toegewijde NSF100-crew staat te popelen om de enthousiaste jonge talenten in het zestiende seizoen te begeleiden. De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup 2024 zijn:

 

Tobias Dogger

Dylan Engbers

Quinn de Joode

Vince de Joode

Don Joe van Weel

Melaney Buis

Lenthe van Halen

Luuk Borggreve

Dean van den Berg

Mika Schalken

Milan Hunneman

Miquel Sinke

Sylvain Sinke

Senne Botman

Merdan Karabalut

Ruben Tempelman

Mick Koomen