Milan Hunneman is de winnaar van de eerste Molenaar NSF100 Cup wedstrijd van het seizoen. Op de TT Junior Track in Assen wist hij overtuigend de winst op zijn naam te zetten door beide races te winnen. Snelste rookie was Mick Koomen.

Seizoen 2024 werd geopend op de TT Junior Track op zaterdag 13 april. Daar vond de eerste wedstrijddag van het KNMV NK Junior Moto Racing plaats. Onder prima weersomstandigheden begonnen de 17 coureurs van de Molenaar NSF100 Cup, waaronder 5 rookies, aan hun eerste wedstrijddag. Voorafgaand aan de trainingen maakten de jonge coureurs kennis met een nieuwe vaste rijderscoach, Dion Otten. Otten reed ooit zelf in de Molenaar NSF100 Cup en heeft een lange ervaring als coureur in verschillende klassen. Na een fysieke warming-up werden de kwalificaties verreden waarbij Senne Botman erg sterk was maar ook nog een klein schuivertje maakte. Milan Hunneman was na twee kwalificaties de snelste en zou van polepositie mogen vertrekken voor Botman en Quinn de Joode. Tobias Dogger, Miquel Sinke en Dean van den Berg zouden van de tweede startrij vertrekken. Luuk Borggreve liet flinke progressie zien en zou van een zevende startplaats vertrekken voor Mika Schalken en snelste nieuwkomer Mick Koomen.

Race 1

Na het doven van de startlichten is De Joode als snelste weg. Hunneman laat er geen gras over groeien en weet snel de leiding over te nemen en ook Botman weet De Joode te passeren. Een paar ronden later komt Botman ongelukkig ten val. Medische assistentie wordt ingezet en de race wordt door middel van de rode vlag stilgelegd. Botman wordt eerst onderzocht en zal niet aan de herstart deelnemen, later wordt hij wel fit verklaard voor de tweede race. Na de herstart is het wederom De Joode die samen met Hunneman goed weg is en dit keer gaat Dogger mee. Hunneman leidt de race, De Joode en Dogger houden aanvankelijk de aansluiting maar kunnen geen bedreiging vormen. Verder in het veld zijn er spannende gevechten zoals tussen Schalken en Borggreve om de zevende plaats. Ook om de dertiende plaats is er een mooie strijd tussen Melaney Buis, rookie Lenthe van Halen, Don Joe van Weel en nog een rookie, RubenTempelman. De strijd wordt in het voordeel van Van Halen beslist, maar na samenvoeging van beide delen van de race ziet de stand er anders uit. Hunneman is onbetwist de winnaar voor De Joode, Dogger, Sinke en Borggreve.

Race 2

Hunneman is dit keer als snelste weg en zou door niemand meer te achterhalen zijn. Ook niet door Botman, die zich na zijn valpartij goed herpakt en snelle rondetijden noteert. De Joode en Dogger dringen aan en weten Botman later te passeren maar Hunneman blijft buiten bereik. Hunneman wint de race voor De Joode, Dogger en Botman. Ook Sinke rijdt een sterke race en wordt vijfde. Van den Berg, die in de eerste race nog ten val was gekomen, rijdt nu een solide race en wordt zesde. Daarachter is er een spannend gevecht tussen Borggreve en Schalken, die in het voordeel van Schalken wordt beslist. Op een negende plaats is Koomen de snelste rookie. De top tien wordt afgesloten door een andere rookie, Merdan Karabulut.

Dagklassement

Aan het einde van een spannende en geslaagde eerste wedstrijddag van het seizoen werd de top drie gehuldigd:

1 Milan Hunneman

2 Quinn de Joode

3 Tobias Dogger

Mick Koomen mocht mee naar het podium om de beker voor de snelste rookie in ontvangst te nemen.

Milan Hunneman was de week voorafgaand aan de wedstrijd nog ziek, maar in Assen voldoende fit om beide races te winnen.

“De eerste vijftig punten zijn binnen, dat is natuurlijk de beste start van het seizoen. Daar ben ik natuurlijk dik tevreden mee, maar er zit misschien nog wel iets meer in! Wat het doel is voor dit jaar? Dat kan je wel raden! ”

Mick Koomen was de snelste rookie in Assen. De Cup is weliswaar nieuw voor hem, veel coureurs zijn dat niet.

“Ik heb vandaag lekker gebatteld met vrienden die ik nog goed ken, want ik heb eerder met ze gereden bij de minibikes. Ik vind het een leuke en leerzame cup. Ik leer veel op de baan en in de paddock is het fun met leuke rijders. Mijn doel? Zo veel mogelijk leren, in de top tien blijven finishen en snelste rookie in het kampioenschap worden!”