Milan Hunneman heeft na de seizoensopener in Assen ook de tweede wedstrijd in Veldhoven op zijn naam geschreven. Onder lastige omstandigheden op een drijfnat circuit was hij de snelste in de eerste race en winnaar van het dagklassement. Vince de Joode hield in de tweede race zijn hoofd koel en reed knap naar zijn eerste overwinning.

In haar 16-jarige bestaan heeft de Molenaar NSF100 Cup slechts één keer een wedstrijddag moeten schrappen vanwege extreme weersomstandigheden. Op zaterdag 25 mei was er bijna sprake van een tweede keer, maar de organisatie van het KNMV NK Junior Moto Racing, de beheerders van kartcircuit De Landsard en een aantal vrijwilligers staken de koppen bij elkaar en besloten er alles aan te doen om de wedstrijd door te laten gaan. Groot materiaal werd opgetrommeld om de grootste plassen op te zuigen en de wedstrijdleiding besloot de races op een andere lay-out van het circuit te laten rijden, waardoor de grootste struikelblokken vermeden werden. Het wedstrijdprogramma werd ingekort en in plaats van twee kwalificatietrainingen werd er rustig aan begonnen met een korte vrije training om de jonge coureurs aan de nieuwe, lastige omstandigheden te laten wennen. Vooral Miquel Sinke ging daar uitstekend mee om. Hij was veruit de snelste in de kwalificatiesessie die volgde, en waarin het opnieuw begon te regenen. Ook Quinn de Joode was snel en noteerde de tweede tijd voor Milan Hunneman. Tobias Dogger, Senne Botman en Vince de Joode zouden vanaf de tweede startrij mogen vertrekken.

Race 1

Voor de start van de eerste race was het gestopt met regenen en de zon liet zich zelfs af en toe zien. De eerste droge plekken tekenden zich al af terwijl er op andere plaatsen nog grote plassen stonden. De jonge coureurs gingen uitstekend om met de lastige baanomstandigheden en het was Quinn de Joode die daarbij in de beginfase het voortouw nam. Hunneman nam na een paar ronden de leiding over en gaf die niet meer uit handen. Na tien ronden kwam hij als winnaar over de finish met op kleine afstand achter hem Quinn de Joode. De Joode mocht op zijn beurt ook geen fouten maken want Sinke zat op het vinkentouw en werd kort achter hem derde. De vierde plaats was voor Dogger, die een eenzame race reed. De sterk rijdende Dean van den Berg wist Vince de Joode achter zich te houden en vijfde te worden. Het gevecht om de zevende plaats tussen Senne Botman en Mika Schalken bleef spannend tot aan de finishvlag en werd op de streep in het voordeel van Botman beslist. De strijd om de negende plaats ging tussen rookies Mick Koomen en Lenthe van Halen. Het was Koomen die uiteindelijk de negende plaats veilig wist te stellen.

Race 2

Inmiddels was de baan opgedroogd maar in een aantal bochten stonden er nog plassen. Hunneman greep na de start direct de leiding, maar raakte even later een natte plek en schoof onderuit. Quinn de Joode, Sinke en Dogger konden hem niet ontwijken en kwamen ook ten val. De rijders bleven ongedeerd en vooral Sinke kon zijn machine snel oppakken maar zag Vince de Joode met in zijn achterwiel Botman en Van den Berg de leiding overnemen. In zijn haast schoof Sinke een bocht later opnieuw onderuit en zag daarmee zijn podiumkansen in rook opgaan. Niet veel later schoof ook Botman onderuit, waardoor De Joode en Van den Berg samen om de winst konden strijden. Schalken had zich inmiddels los weten te rijden van Luuk Borggreve en reed daardoor op een onbedreigde derde plaats. Niet veel later kwam Quinn de Joode, die na de crash in de eerste ronde zijn weg had kunnen vervolgen, opnieuw ten val en dit keer ongelukkig. Medische assistentie werd opgeroepen en de race werd met de rode vlag stilgelegd. Nadat Quinn de Joode onder begeleiding weer op zijn benen stond besloot de wedstrijdleiding de race te beëindigen. Omdat er precies 50% van de race was verreden tijdens het vallen van de rode vlag werden er halve punten toegekend. De doorkomst na vijf ronden was de uitslag en dat betekende dat Vince de Joode de wedstrijd won voor Van den Berg en Schalken. De vierde plaats was voor Borggreve en Dylan Engbers werd vijfde. Don Joe van Weel werd zesde en met een zevende plaats was Koomen wederom de snelste rookie.

Dagklassement

Doordat in de tweede race halve punten werden toegekend mocht Hunneman dankzij winst in de eerste race ook voor het dagklassement naar de hoogste trede van het podium. Vince de Joode werd tweede voor Dean van den Berg. Snelste rookie was Mick Koomen.

Vince de Joode reed in de tweede race op kop, waarmee hij niet alleen het publiek maar ook zichzelf verraste. Toch hield hij zijn hoofd koel.

“Het ging erg goed vandaag. In de regen vind ik het eigenlijk nog leuker dan op het droge, want dan kan je lekker spelen met het glijden van de motor. Het ging best goed, maar ik had eigenlijk verwacht in de top tien te eindigen en niet op het podium. Toen de hele kopgroep voor me onderuit ging en ik bleef zitten lag ik ineens op kop! Ik ben er natuurlijk erg blij mee, maar vind het wel jammer dat mijn broer viel.”

Ook Don Joe van Weel bleef in het zadel en reed een sterke wedstrijd in Veldhoven.

“Het was goed opletten en ik voelde de motor soms wel een beetje glijden. Maar ik ben blijven zitten en kon mijn ritme goed vasthouden waardoor ik mijn beste uitslag tot nu toe heb gereden, met een zesde plaats in de tweede race ben ik natuurlijk heel tevreden! ”