Nog nooit eerder lukte het een coureur om álle wedstrijden van het Molenaar NSF 100 Championship te winnen, tot dit seizoen. Loran Faber reed het hele seizoen zeer constant en stond daardoor alle wedstrijden op de hoogste trede van het podium. Een terechte winnaar van seizoen 2016.

De strijd om de plaatsen twee en drie was nog niet beslist en daardoor waren Colin Velthuizen en Kas Beekmans best een beetje gespannen op de laatste racedag in Berghem afgelopen zaterdag. Het verschil tussen beide coureurs in het klassement bedroeg slechts 8 punten.

In beide wedstrijdraces streed Beekmans samen met Dion Otten om de tweede plek. Hij wist zijn tweede plaats in het kampioenschap netjes veilig te stellen door in de beide races als tweede te eindigen. Otten kwam in de slotfase van de tweede race ongelukkig ten val maar reed de race wel nog uit.

Velthuizen had het in de eerste race aan de stok met Ruben Bijman. In de slotfase reed Bijman langzaam weg en moest Velthuizen genoegen nemen met een vijfde plaats. In de tweede race kon Velthuizen opnieuw helaas geen tegenstand bieden aan Beekmans omdat hij iets te ver achter lag. Ook in deze race werd hij vijfde, waardoor de derde plek in het kampioenschap voor hem is.

Coureurs aan het woord
Loran Faber: “Ik wist dat ik de eerste coureur ben die ongeslagen kampioen is geworden. Dat is heel gaaf natuurlijk maar dat was niet mijn doel aan het begin van het seizoen, ik wilde gewoon kampioen worden. Toen ik in Assen de titel al pakte was dat voor mij geen reden om wat rustiger aan te gaan doen, ik wilde gewoon lekker mijn ding blijven doen. Wat mijn geheim is? Geen idee eigenlijk, gewoon hard rijden en mijn best doen! Ik heb heel veel geleerd de afgelopen 3 jaar. Ik wil lekker hard blijven rijden de komende jaren, waar dat volgend seizoen zal zijn weet ik nog niet.”

Luuk de Ruiter: “Het ging dit seizoen eigenlijk best goed, in het begin had ik nog wat last met schakelen maar dat ging gelukkig steeds beter en ik ben blij met de resultaten die ik heb behaald. Ik had aan het begin van het seizoen mijn zinnen wel gezet op plek 15. Ik kon al snel een mooie stap maken door sneller te gaan rijden. Komend jaar ga ik Yamaha R125 Cup rijden, daar kijk ik naar uit!”

Maik Duin: “Het seizoen is voor mij wel goed gegaan. Ik ben op mijn vierde gaan crossen en daarna op mijn zesde gaan minibiken. Nu rij ik NSF 100 en dat is nog leuker om te doen omdat het nog wat harder gaat. Het lijkt makkelijker maar dat is ’t toch niet. Ik moet wel nog werken aan mijn zelfvertrouwen en ook om eerder op het gas te gaan. Volgend jaar ga ik nog een jaartje door en dan wil ik graag voor het kampioenschap gaan rijden.”

Kas Beekmans (8)