Op zaterdag 3 december is de Molenaar NSF100 Cup 2023 afgetrapt bij Arie Molenaar Motors in IJsselstein. Na door organisator Carla Molenaar welkom te zijn geheten konden de coureurs met Arie Molenaar en rijderscoach Leon Bovee hun doelstellingen bespreken. Vervolgens werden Damen race-outfits, Shoei helmen en NOIZEZZ gehoorbescherming aangemeten zodat de jonge talenten optimaal beschermd aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Na twee jaar een kick-off in aangepaste vorm te hebben gehouden vanwege Corona-maatregelen konden dit keer alle coureurs tegelijk met elkaar kennismaken. In alweer het vijftiende seizoen van de Molenaar NSF100 Cup zullen achttien jonge talenten de strijd om het kampioenschap met elkaar aangaan, met voor het eerst sinds tijden weer een dame binnen de gelederen, Melaney Buis. Ook bijzonder is dat we twee keer de naam De Joode aantreffen. Quinn heeft al een jaar ervaring en treft komend seizoen zijn jongere broer Vince. Zij gaan samen met de andere coureurs er alles aan doen om het startnummer 1 van kampioen Luuk de Vries over te nemen.

Tijdens de kick-off heette Carla Molenaar de coureurs welkom en vervolgens werd er samen met Arie Molenaar en vaste rijderscoach en KNMV MT-trainer Leon Bovee de doelstellingen voor seizoen 2023 doorgenomen. Aansluitend werd door Damen Motorkleding de maten van de coureurs opgemeten om iedere coureur met een perfect passende race-outfit aan de start te kunnen laten verschijnen. Race-overalls, protectoren, laarzen en handschoenen werden gepast. Vervolgens werden de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten volgens het Shoei Personal Fitting system door Paul Welp van Shoei en Personal Fitting System specialist Sharon van Soest. Veiligheid staat altijd voorop, en ook aan gehoorbescherming wordt aandacht besteed met NOIZEZZ als nieuwe partner van de Molenaar NSF100 Cup. De Hoofddorpse fabrikant was aanwezig om bij iedere coureur persoonlijk de gehoorbescherming aan te meten en advies op maat te geven.
De Honda NSF100 motoren worden in de winter volledig geprepareerd voor het nieuwe seizoen en de toegewijde NSF100-crew staat te popelen om de enthousiaste jonge talenten in het vijftiende seizoen te begeleiden. De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup 2023 zijn:

Yauri Crienen
Timo Kubbinga
Luuk de Vries
Jay Jay den Hoed
Tobias Dogger
Douwe Douma
Dylan Engbers
Quinn de Joode
Vince de Joode
Don Joe van Weel
Melaney Buis
Luuk Borggreve
Dean van den Berg
Leroy van Dooren
Mika Schalken
Milan Hunneman
Miquel Sinke
Senne Botman

Zodra de kalender voor 2023 bekend is zal deze worden gepubliceerd op de website en de socials van de Molenaar NSF100 Cup.