Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer in volle gang! De NSF100 coureurs zijn tijdens een Kick-off bij Arie Molenaar Motors bijgepraat over wat hun allemaal te wachten staat in 2018. Damen Leathers en Shoei Helmets waren aanwezig om de maten van de jonge talenten op te nemen zodat ze van perfect passende race-outfits en helmen kunnen worden voorzien. En natuurlijk was het vooral erg gezellig!

Op zaterdag 16 december was de Kick-off van het nieuwe Molenaar NSF100 Championship seizoen bij Arie Molenaar Motors in IJsselstein. 2018 belooft een bijzonder jaar te worden, alleen al omdat het kampioenschap zijn tienjarig jubileum viert. Organisator Carla Molenaar ontving de coureurs en gaf uitleg over wat ze door het seizoen heen te wachten zal staan. Daarna stelde ze de vaste NSF100-crew voor. Voor Justin Fokkert was het meeste al bekend. Hij werd afgelopen seizoen winnaar van de Rookies Cup voor de snelste nieuwkomer en daarnaast ook nog tweede in het overall klassement. Doordat regerend kampioen Kas Beekmans doorstroomt naar een zwaardere klasse, is Fokkert in 2018 automatisch een kanshebber voor de titel. Maar ook de nummers 4 en 5 uit het kampioenschap, Twan Smits en Daniel Tappel zijn klaar voor het nieuwe seizoen en erop gebrand om de nodige overwinningen in de wacht te slepen. Daarnaast zullen ook Kay van Steenbergen, Maik Duin, Roy Klompmakers en Damian Boessenkool nog een seizoen uitkomen op de NSF100. Zij kunnen concurrentie verwachten van nieuwkomers Bastiaan Visser, Luca de Vries, Dion Horstmann, Timon van Geel, Nick Roelfsema, Thijs Westenbrink, Loris Veneman, Sem Bijman en Sven Dijkstra. De nieuwkomers strijden niet alleen voor het kampioenschap maar ook voor een eigen Rookies klassement. En dat nieuwkomers zeker niet onderschat moeten worden bleek het afgelopen seizoen wel. Maar liefst drie nieuwkomers waren toen in de top 5 van de eindstand te vinden.

Na de uitleg over het nieuwe seizoen konden de coureurs kennis met elkaar maken en al snel werden er nieuwe vriendschappen gesloten.  Vervolgens werden de jonge coureurs aan het werk gezet. Samen met rijderscoach Leon Bovee werden een aantal vragenlijsten ingevuld en doelstellingen besproken. Aansluitend konden de coureurs bij Damen Leathers hun maten op laten meten om met een perfect passende race-outfit aan de start te kunnen verschijnen. Overalls, laarzen en handschoenen werden gepast. Tenslotte werden de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten door Shoei Helmets, zodat de pasvorm van de nieuwe helmen straks niets te wensen overlaat. En natuurlijk werd er nog gezellig wat gedronken en nagepraat.

Op zaterdag 17 maart zal er nog een workshop volgen bij Damen Leathers in Breda, waarbij de jonge coureurs zelf kunnen zien hoe hun race-overall vakkundig op maat gemaakt wordt. De week daarna zal er op de TT juniortrack in Assen twee dagen lang worden getraind, zodat iedereen drie weken later optimaal voorbereid aan de start van de eerste race kan verschijnen.

Nieuw in 2018 is dat de races van het Molenaar NSF100 Championship worden verreden als onderdeel van het KNMV NK Junior Moto Racing kampioenschap. Voor dit nieuw opgezette junior kampioenschap zal Motorclub Assen en Omstreken de organisatie op zich nemen in samenwerking met LDP international. De KNMV draagt met deze nieuwe opzet zorg voor een moderne en geschikte basis zodat onze motorsportjeugd nu en in de toekomst deze prachtige sport kan blijven beoefenen.

2018 Molenaar NSF100 Championship kalender:

24 en 25 maart: Voorjaarstraining Juniortrack  Assen
14 april race 1: Juniortrack  Assen
12 mei race 2: Veldhoven
21 mei race 3: Staphorst
9 juni race 4: Juniortrack Assen
28 juli race 5: Berghem
18/19 augustus race 6: GAMMA Racing Days Assen
8 september race 7: Emmen
22 september race 8: Berghem

 

Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en instagram

https://www.facebook.com/NSF100

https://twitter.com/MolenaarNSF100

https://www.instagram.com/molenaarnsf100