In Assen was de tweede wedstrijd van het Molenaar NSF100 Cup seizoen opnieuw een prooi voor JayJay den Hoed. Op een zonovergoten TT Junior Track wist hij Luuk de Vries en Douwe Douma in beide races voor te blijven. Vierde en snelste rookie was Milan Hunneman.

Nadat in het eerste weekend van april het NK Junior Moto Racing werd geopend in Assen werd op zaterdag 13 mei opnieuw de TT Junior Track aangedaan voor de tweede wedstrijddag van het seizoen. Onder prima weersomstandigheden werden er in de ochtend twee kwalificaties verreden, waarin JayJay den Hoed wederom liet zien de snelste en favoriet voor de overwinning te zijn. Regerend kampioen Luuk de Vries kwam bij de eerste wedstrijddag langzaam in zijn ritme maar noteerde nu direct goede rondetijden en zou vanaf de tweede startpositie mogen vertrekken. Ook Douwe Douma en Quinn de Joode noteerden rondetijden in de 56 seconden, waarmee zij lieten zien de snelheid goed te pakken te hebben. De tweede startrij werd gecompleteerd door Yauri Crienen en Timo Kubbinga, die bij de eerste wedstrijddag op het podium stonden.

 

Race 1

Bij het doven van de startlichten was het de als zevende gekwalificeerde Tobias Dogger die de koppeling iets te snel liet schieten en zijn Honda achterover trok. Senne Botman, die precies achter Dogger op de startgrid stond, kon de motor niet meer ontwijken en kwam ook ten val. Hij zou zijn machine nog wel aan de praat krijgen en zijn weg vervolgen, maar helaas buiten de punten eindigen. Vooraan het veld was het Den Hoed die zijn polepositie had verzilverd en samen met De Vries en Douma een gat sloeg op de achtervolgers. Een grote groep onder leiding van Crienen met Kubbinga, Quinn de Joode, Yevsevii Kovalov en Milan Hunneman ging daarachter het gevecht met elkaar aan. Nadat Kubbinga ten val kwam ontstond er een gaatje achter Crienen, die door De Joode en Hunneman knap weer werd dichtgereden. Inmiddels leek Den Hoed de race te controleren en kwam na 15 ronden als eerste over de finish voor De Vries. Douma was halverwege de race kort de baan afgeschoten, waardoor hij terugzakte naar de zevende plaats. De strijd om de derde plaats tussen Crienen, De Joode en Hunneman was spannend: leek Crienen aanvankelijk vooral De Joode van zich af te moeten houden, was het uiteindelijk Hunneman die er met de derde plaats vandoor ging. Crienen eindigde als vierde voor De Joode, Kovalov en Douma. Miquel Sinke zette zijn beste prestatie neer met een achtste plaats voor leroy van Dooren en Kubbinga, die na zijn val zijn weg had kunnen vervolgen.

Race 2

Luuk de Vries nam de koppositie in handen bij de tweede race en kreeg Den Hoed mee in zijn achterwiel. Douma kon in de beginfase volgen maar kon het hoge tempo net niet aanhouden. Den Hoed bleef aan het achterwiel van De Vries en zette in de eindfase de aanval met succes in. Den Hoed won opnieuw voor De Vries. Douma reed foutloos naar een derde plaats. Opnieuw was de strijd om de vierde plaats spannend, met Crienen, Kubbinga, De Joode, Hunneman, Kovalov en Dogger. Het was uiteindelijk De Joode die aan het langste eind trok en nog net voor Kubbinga en Crienen vierde wist te worden. Hunneman wist Kovalov achter zich te houden en zevende te worden. Negende werd Dogger, de tiende plaats was voor Botman, die na de pech in race 1 toch nog 6 punten in de wacht sleepte.

Dagklassement

Den Hoed heeft een indrukwekkende reeks resultaten op zijn naam: in alle kwalificaties en races tot nu toe was hij de snelste. Hij won dan ook het dagklassement, maar De Vries heeft zijn oude ritme weer te pakken en werd tweede. Ook Douma heeft een stap gezet richting de aansluiting met de snelste mannen en werd ondanks een klein foutje in race 1 derde in het dagklassement.

Hunneman was bij de eerste wedstrijd van het seizoen ook al snelste rookie, toen met een negende plaats in het dagklassement wat te wijten was aan een schuiver. Nu hield hij het hoofd koel, scherpte zijn PR verder aan en met een verdiende vierde plaats in de totaalstand mocht hij opnieuw de beker van snelste rookie in ontvangst nemen.

JayJay den Hoed reed twee foutloze races “Het ging goed in de kwalificaties en ik ging de races met vertrouwen tegemoet. Ik had twee plannen: vanaf het begin af aan op kop rijden of Luuk volgen en in de eindfase een inhaalactie inzetten en verdedigend rijden. Dat laatste deed ik in de tweede race en het lukte. Er had misschien nog wel iets meer ingezeten als het had gemoeten, dat geeft een goed gevoel.”

Ook Douwe Douma was tevreden met zijn derde plaats in het dagklassement, ondanks een klein foutje in de eerste race. ”Ik schakelde verkeerd in de derde bocht, waardoor ik rechtdoor schoot en de aansluiting met de kopgroep verloor. JayJay en Luuk waren heel sterk vandaag, maar ik denk dat ik bij de volgende race op Veldhoven nog wel een slag kan maken.”

Rookie Miquel Sinke maakte ook een flinke slag. Hoe hij zich heeft voorbereid? “Ik heb thuis nog een beetje gevisualiseerd, dat heeft voor vandaag wel geholpen. Vorigewedstrijddag werd ik nog veertiende, nu negende met een nieuw PR. En nu mijn best doen om nog een paar plaatsjes op te klimmen, want in een race bij de top zeven eindigen is mijn doelstelling. “