De eerste wedstrijd van het nieuwe Molenaar NSF100 Cup seizoen is gewonnen door JayJay den Hoed. Op de TT Junior Track in Assen was hij zowel in de kwalificaties als beide races oppermachtig. Timo Kubbinga en Yauri Crienen finishten als tweede en derde terwijl Milan Hunneman de beker voor snelste Rookie in ontvangst mocht nemen.

Het eerste weekend van april werd het NK Junior Moto Racing geopend op de TT Junior Track in Assen. Om optimaal aan de eerste wedstrijddag op zondag 2 april te kunnen beginnen werd er voorafgaand op zaterdag een voorjaarstraining verreden. Het zou de hele zaterdag blijven regenen, iets wat de ervaren rijders al vaker mee hadden gemaakt maar voor de rookies even wennen was. Met weinig valpartijen en steeds snellere rondetijden werden de trainingssessies netjes opgebouwd. De zondag had een heel ander gezicht met een stralende zon maar een ijskoude wind. Opnieuw werden de sessies netjes opgebouwd, met eerst een vrije training en vervolgens twee kwalificaties. JayJay den Hoed liet eind vorig jaar al flinke progressie zien en zijn snelste rondetijd in de kwalificaties was meer dan een halve seconde sneller dan Timo Kubbinga, die ook een behoorlijke stap voorwaarts had gemaakt. De eerste startrij werd gecompleteerd door Yauri Crienen. Op de tweede startrij mochten Douwe Douma, Luuk de Vries en Tobias Dogger plaatsnemen. Op de derde startrij waren de snelste rookies te vinden, Yevsevii Kovalov en Milan Hunneman.

Race 1

Ook in de eerste race noteerde Den Hoed rondetijden waar de anderen niet aan konden komen om uiteindelijk met een voorsprong van maar liefst 6 seconden over de finish te komen. Ook Kubbinga reed vrijwel foutloze rondes en vergrootte iedere ronde zijn voorsprong op Crienen. Kubbinga werd onbedreigd tweede terwijl Crienen om zijn derde plaats veilig te stellen eerst Douma van zich af moest schudden, wat uiteindelijk lukte. Douma kon onbedreigd naar een knappe vierde plaats rijden. Achter hem was er een spannende strijd om de vijfde plaats tussen rookies Hunneman en Kovalov, regerend kampioen De Vries en Dogger. Ook Dogger heeft naar dit seizoen een flinke stap gemaakt, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in nieuwkomer Hunneman, die vijfde werd. Dogger werd zesde, Kovalov kwam in het heetst van de strijd in de laatste ronde ten val en kon zijn weg niet meer vervolgen. De Vries, die niet aan zijn tijden van vorig jaar kon komen, werd zevende. Quinn de Joode werd achtste en rookies Leroy van Dooren en Senne Botman, die op de finish nog net Mika Schalken voor wist te blijven, maakten de top tien compleet.

Race 2

Den Hoed deed er nog een schepje bovenop, scherpte zijn snelste rondetijd verder aan en won opnieuw overtuigend. Ook Kubbinga deed dat en sleepte wederom een verdiende tweede plaats in de wacht. Crienen moest een flinke strijd leveren om zijn derde plaats veilig te stellen, in een groep met De Vries, Kovalov, Douma en Dogger, terwijl Joode aanvankelijk de groep nog kon volgen maar later af moest haken. Halverwege de race zette De Vries de aanval in op Crienen en nam de derde positie over, terwijl ook Kovalov aansluiting bij het tweetal kreeg. Crienen lukte het in de eindfase om de laatste podiumplaats weer over te nemen en finishte uiteindelijk als derde, terwijl Kovalov ook nog net de vierde plaats van De Vries afsnoepte, die vijfde werd. Douma had een goede start maar moest in de eindfase de zesde plaats nog net aan de sterk rijdende Dogger afstaan. De achtste plaats was wederom voor De Joode. Schalken wist dit keer wel nog net Botman voor te blijven en werd beloond met een fraaie negende plaats.

In het dagklassement was de top drie hetzelfde als in beide races: Den Hoed eerste voor Kubbinga en Crienen. De strijd om de beker voor snelste nieuwkomer was nog even spannend, omdat Kovalov in de eerste race ten val was gekomen en Hunneman dat deed in de tweede. Hunneman kon echter zijn weg vervolgen en wist dankzij een dertiende plaats genoeg punten te verzamelen om snelste rookie van de dag te worden.

Jayjay den Hoed won overtuigend de eerste wedstrijddag van het seizoen.

Ik heb me goed voorbereid op de start van het seizoen. Ik heb vorige maand op kartbanen in Spanje getraind en vorige week op de TT Junior Track, maar ook aan het einde van vorig seizoen in de regen ging het goed hier in Assen. Ik wist dat het erin zat en ging de races dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Ook Timo Kubbinga maakte een zelfverzekerde indruk.

”Eigenlijk had ik dit niet verwacht. P5, heel misschien P3, maar in beide races P2? Ik reed gewoon mijn rondjes zo hard mogelijk, en dat pakte goed uit! Ook ik heb in Spanje getraind, en daar heb ik veel geleerd. Ik ben dan ook super tevreden!”

Nieuwkomer Yevsevii Kovalov liet zien niet alleen over een spectaculaire rijstijl te beschikken maar daarbij ook heel snel te zijn. En ook naast de baan leert de jonge Oekraïner snel, ondanks dat hij de Nederlandse taal niet machtig is.

Het was een super weekend, ik vind het erg leuk met de coureurs en het team van de Molenaar NSF100 Cup. Ik heb vorige week met licentierijden voor het eerst op de Junior Track gereden, mijn doel was om dit jaar hier in de top 5 te finishen en dat is in de tweede race al gelukt. “