Goed nieuws voor jonge coureurs die ervan dromen om motorcoureur op het allerhoogste niveau te worden. De leeftijd om deel te kunnen nemen aan de Molenaar NSF100 Cup 2021 is verlaagd naar 9 jaar en de inschrijving is nu open. Wil jij de volgende Marc Marquez worden? Waar wacht je nog op!

Er zijn aardig wat oud-kampioenen uit de Molenaar NSF100 Cup actief op WK-niveau. Scott Deroue en Bo Bendsneyder zijn zo maar een paar voorbeelden. Maar er is in de 12 jaar dat de Molenaar NSF100 Cup inmiddels bestaat veel veranderd. Stroomde je tien jaar geleden als kampioen vrijwel zeker door naar de Red Bull Rookies, is er tegenwoordig vaak een tussenstap voor nodig. Het aanbod van internationale talentcups en wegraceklassen waaraan als vervolgstap deel kan worden genomen groeit.

Er is ook steeds meer jong talent. Veel coureurs zijn maar net tien of elf als ze instromen bij de Molenaar NSF100 Cup, terwijl ze op hun dertiende of veertiende de klasse soms letterlijk maar vaak ook figuurlijk ontgroeid zijn. Het is dan hoog tijd voor een snellere of grotere motor. Daarom is er besloten de minimum leeftijd om deel te kunnen nemen vanaf 2021 te verlagen van 10 naar 9 jaar. Dat het een goede keuze is bewees de 9-jarige Dean Gouw (foto) door onlangs met een wildcard aan de Molenaar NSF100 Cup deel te nemen en meteen een podiumplaats in de wacht te slepen!

 

Goed nieuws dus voor alle kids die tussen de 9 en 13 jaar jong zijn en door willen stromen vanuit de diverse minibike-klassen. Maar ook als je ervaring hebt met karten, trial of cross kan je een prima basis hebben om te racen met de Honda NSF100. Uiteraard is daarnaast een flinke dosis motivatie van groot belang! In 2021 zullen er weer nieuwe motoren ingezet worden en dat betekent dat er na dit seizoen een aantal van de huidige Honda NSF100’s beschikbaar zullen komen voor de verkoop. Dus wil je voor de start van het nieuwe seizoen al de nodige trainingsmeters met een NSF hebben gemaakt, grijp dan snel je kans!

Een raceseizoen bestaat uit een voorjaarstraining en 8 wedstrijddagen die worden verreden op de TT Junior Track in Assen en diverse andere (kart)banen. Voor nieuwelingen is er een eigen Rookie-klassement. De wedstrijden worden gefaciliteerd door de KNMV en zijn onderdeel van het NK Junior Moto Racing. Een toegewijde Molenaar NSF100 crew en een KNMV MT trainer begeleiden de jonge coureurs tijdens alle trainingen en wedstrijden.

Schrijf je snel in via deze website, klik op het menu ‘inschrijven’ Daar vind je ook alle informatie over de voorwaarden, selectieronden, en wat je van een seizoen lang racen in de Molenaar NSF100 Cup mag verwachten. Twijfel je nog, wil je meer weten over de competitie of de Honda NSF100’s die beschikbaar komen? Neem dan contact op, dat kan onder hetzelfde menu. En wie weet rijd jij volgend jaar ook in het rood wit blauw van de Molenaar NSF100 Cup!