In Veldhoven heeft JayJay den Hoed de derde wedstrijddag op rij gewonnen en scoorde daarmee een hattrick. Ondanks de hitte hield hij het hoofd koel op kartcircuit De Landsard. Rookie Milan Hunneman deed dat ook en was niet alleen snelste nieuwkomer maar werd ook tweede in het dagklassement voor Timo Kubbinga.

De derde wedstrijddag van het NK Junior Racing stond eigenlijk gepland op 27 mei maar werd verschoven naar zaterdag 17 juni. Daardoor was het Molenaar NSF100-veld niet helemaal compleet, want regerend kampioen Luuk de Vries kwam die dag uit in een Spaans kampioenschap terwijl Yevsevii Kovalov aan een wedstrijd in Oostenrijk deelnam. De overige rijders maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om op de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijddag aan vrije trainingen op kartcircuit De Landsard deel te nemen. Het tempo zat er bij de kwalificaties op zaterdagochtend dan ook meteen goed in. Ondanks de warmte die vroeg in de ochtend al merkbaar was lagen de rondetijden direct al hoog. Het was Yauri Crienen die de snelste tijd noteerde voor JayJay den Hoed, maar die deed er in de tweede kwalificatie nog een schepje bovenop en verzekerde zich voor de derde wedstrijddag op rij van polepositie. Ook Milan Hunneman en Douwe Douma verbeterden hun tijden en zouden van de tweede en derde startplaats mogen vertrekken, terwijl Yauri Crienen als vierde vanaf een tweede startrij zou vertrekken met Timo Kubbinga en Senne Botman naast zich.

Race 1

Den Hoed was het snelste weg bij het doven van de startlichten maar Hunneman nam al snel de leiding over en hield direct het tempo hoog. Met Den Hoed aan zijn achterwiel reden ze weg bij de achtervolgende groep van Crienen, Douma en Kubbinga. Met nog vijf ronden te gaan zette Den Hoed de aanval in en nam de leiding over. Hij gaf die niet meer uit handen en kwam na 15 ronden als winnaar over de streep met Hunneman achter hem als tweede. De laatste plaats van het podium leek naar Crienen te gaan, die het meeste kopwerk had verricht in de achtervolgende groep. Hij kon zich echter niet losrijden van Douma en Kubbinga, en in de eindfase was het Kubbinga die de derde plaats van Crienen overnam. Crienen zette de tegenaanval in en kwam uiteindelijk als derde onder de zwart-wit geblokte vlag door voor Kubbinga en Douma. Op een zesde plaats voelde Quinn de Joode de hele race lang de hete adem van Senne Botman in zijn nek, maar het lukte De Joode om de zesde plaats veilig te stellen voor Botman. Mika Schalken vocht een spannende strijd om de achtste plaats uit met Dean van den Berg en Tobias Dogger, die in het voordeel van Schalken werd beslist. Van den Berg werd negende en Dogger tiende. Leroy van Dooren reed naar de groep toe en werd elfde. Hij herstelde zich daarmee sterk na een pechmomentje in het parc fermee, waardoor hij achteraan het veld moest starten.

Race 2

In de tweede race was het opnieuw de snelle rookie Hunneman die knap het veld aanvoerde in de beginfase van de race voor Den Hoed, Crienen, Kubbinga en Douma. Na vijf ronden nam Den Hoed de leiding over en ook Crienen passeerde Hunneman. Crienen hield lang de aansluiting bij Den Hoed, maar in de eindfase raakte hij een moment net naast de baan en schoof onderuit. Intussen had Kubbinga de aanval op Hunneman met succes ingezet maar het zou tot op de finish spannend blijven wie er tweede zou worden. Het was uiteindelijk Kubbinga die met nipte voorsprong tweede werd. Achter Hunneman werd Douma vierde. Quinn de Joode was lange tijd met Botman in gevecht om de vijfde plaats, maar Botman schoof in de eindfase onderuit en De Joode kon vervolgens onbedreigd naar de vijfde plaats rijden voor Dogger. Knap was de zevende plaats van Van den Berg, voor wie er een zesde plaats in leek te zitten maar uiteindelijk Dogger voor zich moest dulden. Van den Berg zette daarmee zijn beste prestatie tot nu toe neer. Daarachter was het spannend of  het Schalken zou lukken om Miquel Sinke achter zich te houden. Dat lukte en Schalken werd achtste voor Sinke. Van Dooren verbeterde zich een plaatsje en werd tiende.

Dagklassement

Na een hete dag met prachtige strijd op Veldhoven, waarbij de NSF-crew, alle vrijwilligers en ouders hun uiterste best hebben gedaan om alles zo soepel en zo koel mogelijk te laten verlopen, was het tijd voor de huldiging. JayJay den Hoed mocht naar de hoogste trede van het podium. Hij verzekerde zich van de overwinning in het dagklassement en is daarmee de ongeslagen leider in de tussenstand. De tweede plaats was voor Milan Hunneman, die ook de beker voor snelste rookie in ontvangst mocht nemen, terwijl Timo Kubbinga mee mocht naar het podium voor de derde plaats.

JayJay den Hoed liet zien niet alleen op de TT Junior Track in assen maar ook op Veldhoven heer en meester te zijn.

“Ik ben erg tevreden over vandaag. Rijderscoach Leon Bovee gaf aan dat de race niet in de eerste ronde gewonnen wordt en ik bij de start niet alle risico moest nemen om meteen weg te komen. Ik heb dan ook in beide races eerst even afgewacht tot een goed moment om op kop te komen en weg te rijden, en dat verliep volgens plan.”

Ook Milan Hunneman was erg tevreden na afloop van de wedstrijddag.

”Ik had dit niet verwacht, want door een crash tijdens trainingen afgelopen week heb ik mijn enkelbanden verrekt en ik had nog behoorlijk wat last van m’n been. Het ging dus boven verwachting, maar toen ik aan kop reed wist ik ook wel dat JayJay nog voorbij zou komen, want die rijdt gewoon heel erg goed. En dan is zo’n tweede plaats toch geweldig!”

Quinn de Joode zette ook een prestatie van formaat neer.

“Mijn doelstelling was om hier top vijf te rijden, maar dan wel helemaal fit. In de tweede kwalificatie wilde ik mijn broertje Vince inhalen maar we raakten elkaar bij het uitkomen van de bocht. We vielen en mijn duim, wijs- en ringvinger kwamen daarbij in zijn achterwiel en werden daarna helemaal dik. Koppelen lukte bijna niet waardoor ik wat minder heb geschakeld in de races. Ondanks die blessure kon ik toch nog vijfde in het dagklassement worden, en daar ben ik erg blij mee. “