Na een lange periode van onzekerheid is er eindelijk groen licht voor de Molenaar NSF100 Cup. Op zondag 5 juli zal er voor het eerst dit jaar getraind worden op de TT Junior Track in Assen en een week later gaat de competitie van start, die uit een volledig kampioenschap van 8 wedstrijddagen zal bestaan.

Er kon al een tijdje op individuele basis worden getraind op de TT Junior Track in Assen en diverse kartbanen in Nederland en België. In team- of wedstrijdverband was dat nog niet mogelijk, maar achter de schermen is er door de Molenaar NSF100 Cup-organisatie in samenwerking met de KNMV en de organisatie van het NK Junior Motor Racing continue hard gewerkt om een volledig raceseizoen, inclusief trainingen voor aanvang ervan, mogelijk te maken. Op 24 juni zijn er versoepelingen van coronamaatregelen aangekondigd waardoor er vanaf 1 juli weer wedstrijden in de motorsport mogen worden gehouden. Een grote stap, nadat eerder alleen clubwedstrijden werden toegestaan.

Eerder in juni dienden de KNMV en de KNAF, gesteund door NOC*NSF, een protocol in bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dat stuk stond uitgewerkt hoe onder strikte voorwaarden, met inachtneming van alle geldende coronamaatregelen er na 1 juli weer geracet en gecrosst zou kunnen worden. Op 24 juni kwam het verlossende antwoord dat het protocol akkoord is bevonden.

Het eerste Molenaar NSF100 evenement van 2020 is een trainingsdag die plaats zal vinden op zondag 5 juli op de TT Junior Track in Assen. Het weekend daarna zal er nog een trainingsdag op zaterdag worden verreden waarna op zondag de eerste wedstrijddag van het seizoen plaats zal vinden. Iedere wedstrijddag bestaat uit 2 races en er wordt naast de TT Junior Track ook gereden op de kartbanen in Berghem en Veldhoven. Het seizoen zal worden afgesloten met de finaleraces op evenemententerrein De Tippe in Staphorst. De wedstrijden zijn onderdeel van het NK Junior Moto Racing.

De volledige wedstrijdkalender voor 2020 ziet er als volgt uit:
Zo 5 juli (training)                           TT Junior Track assen
Za 11 juli (training)                         TT Junior Track Assen
Zo 12 juli                                           TT Junior Track Assen
Za 18 juli                                           Berghem
Za 22 augustus                                TT Junior Track Assen
Zo 23 augustus                                TT Junior Track Assen
Za 29 augustus                                 Veldhoven
Za 5 of zo 6 september  (ntb)        TT Junior Track Assen
Za 26 september                             TT Junior Track Assen
Za 10 oktober                                    Staphorst


Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en Instagram
https://www.facebook.com/NSF100
https://twitter.com/MolenaarNSF100
https://www.instagram.com/molenaarnsf100