Delano Greven heeft de vijfde wedstrijd van de Molenaar NSF100 Cup in Veldhoven op zijn naam geschreven. Net zoals bij de tweede wedstrijd van het seizoen op het Brabantse kartcircuit was hij de sterkste en daarmee verstevigde hij zijn leidende positie in het kampioenschap.

Ondanks de voorspelde regen bleef het op zaterdag 29 augustus droog op kartcircuit De Landsard in Veldhoven. Greven had daar al eerder laten zien sterk voor de dag te kunnen komen maar hij zou zeker concurrentie kunnen verwachten van Thije Ligtermoed, de steeds sterker rijdende Julian van Kalkeren en Dylan Czarkowski, die zijn oude vorm weer terug lijkt te hebben gevonden. In de kwalificaties was het dan ook Van Kalkeren die een fractie sneller dan Greven was en de polepositie opeiste. Een prima derde tijd werd op de klokken gezet door Czarkowski voor snelle Rookie Jurrien van Crugten. Met minder dan een tiende van een seconde verschil was de vijfde tijd voor Ligtermoed, een fractie sneller dan Jur Wattel.

Race 1
Komend vanaf de tweede startplaats was het Greven die na het doven van de startlichten de kopgroep met Van Kalkeren, Czarkowski, Van Crugten, Ligtermoed en Ben Ryan Goodwin aanvoerde. Van Kalkeren zou de kans niet krijgen om een poging te doen om de leiding over te nemen doordat Czarkowski direct bij hem aandrong. Er volgde een spannend gevecht tussen Van Kalkeren en Czarkowski, waarbij beide kemphanen elkaar geen meter toegaven. Greven profiteerde van het gevecht en wist een klein gaatje te slaan. Iedere ronde kon hij een paar tienden van een seconde verder uitlopen om uiteindelijk met 3,5 seconden voorsprong als winnaar onder de zwart-wit geblokte vlag door te komen. Achter Greven bleef het gevecht om de tweede plaats tussen Van Kalkeren en Czwarkowski spannend. Uiteindelijk was het Van Kalkeren die de langste adem had en de tweede plaats veilig wist te stellen. Ligtermoed wist de aansluiting bij het strijdende tweetal aanvankelijk te behouden maar moest de aandringende Rookies Jurrien van Crugten en Ben Ryan Goodwin ook nog van zich af zien te houden. Na een crash van Van Crugten wist Ligtermoed onbedreigd vierde te worden voor Goodwin. Een zesde plaats was er voor Wattel.

Race 2

In de tweede race vormde zich al snel een kopgroep met Greven, Van Kalkeren, Czarkowski en Ligtermoed maar dit keer strijdde ieder voor zich. Ligtermoed wist een tandje bij te zetten en komend vanaf een derde plaats zou hij eerst Van Kalkeren verschalken om in de eindfase ook bij Greven aan te kloppen. Ondanks strak verdedigingswerk van Greven vond Ligtermoed met nog 3 ronden te gaan een gaatje wat genoeg was om de leiding over te nemen. Ligtermoed won de tweede race terwijl Greven in de voorlaatste ronde ook nog net Van Kalkeren aan zich voorbij zag komen. Czarkowski kwam als laatste van de kopgroep over de finish en werd vierde. Wattel werd vijfde en snelste Rookie in de tweede race was Van Crugten met een zesde plaats. Ook de plaatsen achter hem waren voor de snelle Rookies Goodwin, Lars ter Veld en Guy Mirer.

Voor Greven waren zijn eerste en derde plaats in de races voldoende voor de dagzege in Veldhoven. Van Kalkeren werd tweede en Ligtermoed derde. Snelste Rookie was Goodwin met een zesde plaats.

Greven liep in het kampioenschap weer een paar punten verder uit op Ligtermoed en Van Kalkeren. ‘In de tweede race had ik een betere start dan in de eerste, maar ik kon niet wegrijden bij de rest. Ik reed andere lijnen om ze achter me te kunnen houden en kon daardoor ook niet de snelste raceronde rijden. Maar een eerste en derde plaats was genoeg voor de dagzege en daarmee ben ik natuurlijk super tevreden!’