Op zondag 7 april trapten de coureurs van de Molenaar NSF100 Cup in Assen het nieuwe seizoen af. Op een zonovergoten TT Junior Track werden er maar liefst vier trainingssessies verreden waarbij ook een race werd gesimuleerd.

 Na 10 jaar in het zwart wit te zijn uitgekomen toonde de Molenaar NSF100 Cup haar nieuwe kleuren tijdens de voorjaarstraining in Assen. Zowel de Honda NSF100 als de race-outfit van de coureurs zijn voorzien van een nieuw design waarbij het rood wit blauw eruit springt. De selectie van 2019 bestaat uit 18 coureurs, waarvan er maar liefst 15 nieuwkomers zijn. Op zondag 7 april stond de eerste voorjaarstraining op het programma, waarbij er nog geen transponders werden gebruikt en er geen rondetijden werden geklokt. De nadruk lag op goed begeleid de eerste meters maken en gedegen opbouwen.

De dag begon zoals altijd met een briefing en warming-up, waarna er dan eindelijk de eerste meters op de TT Junior Track konden worden gemaakt. Veel van de nieuwkomers hebben al de nodige ervaring vanuit de minibikes en de gang zat er direct al goed in. Tijdens de laatste trainingssessie werd er een race gesimuleerd waarbij Loris Veneman liet zien dat hij in een jaar Molenaar NSF100 Cup veel geleerd heeft. De ervaren Dylan Czarkowski en Sem Bijman volgden maar kregen meteen al bezoek van een aantal gretige Rookies. Op een enkele onschuldige schuiver na verliep de dag vlekkeloos.

Ook dit jaar is Leon Bovee de vaste rijderscoach. ‘Ik verwacht dat in ieder geval hier op de TT Junior Track in Assen er geen maat staat op Veneman. Maar er zijn een aantal nieuwkomers die hun potentie al hebben laten zien, zoals bijvoorbeeld Thije Ligtermoed. Bij een grote groep nieuwkomers hoeft er maar net het kwartje te vallen en dan kunnen ook zij wel eens voor verrassingen zorgen!’

Het belooft wederom een spannend seizoen te worden. Op Goede Vrijdag 19 april volgt er nog een tweede trainingsdag waarna de coureurs optimaal voorbereid aan de start van hun eerste wedstrijddag van het NK Junior Moto Racing op zaterdag 20 april kunnen verschijnen.

Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en Instagram

https://www.facebook.com/NSF100

https://twitter.com/MolenaarNSF100

https://www.instagram.com/molenaarnsf100