Walid Soppe was afgelopen weekend in Francorchamps geen enkel moment in gevaar. Met een comfortabele winst in de beide wedstrijdraces bouwt hij tevens zijn voorsprong in het klassement langzaam uit. Djim Ulrich had het nakijken en werd tweede. Rick Dunnik eiste de derde plaats op.

Een derde positie op de startgrid weerhield Djim Ulrich er niet van om direct na de start de achtervolging op Soppe in te zetten. Jeffrey Buis moest al snel door een valpartij enkele plekken inleveren en kon daardoor niet optimaal profiteren van zijn tweede startplaats. Achter de twee kemphanen waren Rick Dunnik, Ruben Doorakkers en Finn de Bruin verwikkeld in een spannende strijd om de derde plaats. Als Dunnik weet weg te rijden bij zijn tegenstanders zet Doorakkers een tandje bij en rijdt hij beheerst het gat weer dicht. In een van de laatste ronden pakt Doorakkers de positie van Dunnik over en komt hij knap als derde over de streep.

Hoogst haalbare
De winst in de tweede race wordt Soppe min of meer in de schoot geworpen doordat Ulrich niet direct achter hem aan kan gaan. Ulrich wordt in het groepje met Buis, Dunnik, Doorakkers en De Bruin opgehouden waardoor Soppe zijn voorsprong kan vergroten. Als Ulrich zich uit het groepje weet los te rijden is Soppe al te ver vooruit en is de tweede plaats voor Ulrich het hoogst haalbare. Het groepje daarachter valt wat uit elkaar en Dunnik rijdt beheerst naar een derde plek. Hij laat Buis en Doorakkers achter zich.

Gelegenheidscoach
Op zondag werd Joey Litjens bij het coachen van de jonge talenten geholpen door EK Superstock 600 coureur Wayne Tessels. Hij was als gelegenheidscoach naar Francorchamps afgereisd en voorzag de NSF coureurs ook van praktische tips om hen beter te laten racen. Litjens was erg blij met de hulp van Tessels: “Het is mooi om te zien dat Wayne dezelfde ontwikkelpunten bij de coureurs ziet als ik. Samen hebben we de jongens op hele specifieke punten extra aandacht kunnen geven en dat was erg leuk om te doen. Het was een lang weekend in Francorchamps en de nieuwe coureurs vinden steeds beter de aansluiting bij de ervaren jongens. We zijn nu halverwege het seizoen en dat verschil mag nog wel wat kleiner worden, daar ga ik de komende wedstrijden in ieder geval op focussen.”

Coureurs aan het woord
Finn de Bruin was dit weekend niet helemaal fit en moest een deel van de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan: “Ik was te misselijk om direct met de rest van start te gaan. Met slechts een paar ronden te hebben gereden kon ik toch nog een zesde tijd neerzetten. De eerste wedstrijd was ik in strijd met Ruben en Rick en werd ik vijfde. In de tweede race werd ik al snel wat moe en moest ik de aansluiting met de kopgroep laten gaan. Ondanks dat ik niet helemaal fit was ben ik toch wel tevreden over dit weekend.”

Jeroen Hilster rijdt zijn eerste seizoen bij het Molenaar NSF100 Championship en was erg tevreden over zijn weekend in Francorchamps: “De training op zaterdag was erg leerzaam. Ik weet nu goed hoe ik echt hard moet remmen en ook hoe ik de achterrem moet gebruiken. Ook het rijden van lijnen heb ik goed kunnen oefenen. Over de eerste wedstrijd ben ik niet zo tevreden. Ik had Toine willen inhalen maar omdat de gele vlag werd getoond kon dat niet. Daarna lukte het me niet meer om hem voorbij te komen. Gelukkig ging dat in de tweede race wel en toen ben ik veertiende geworden.”

Volgende wedstrijd
De 22 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 21 juni wordt de vijfde wedstrijd gereden op Circuit de Landsard in Veldhoven. Toegang is gratis.

TT Speed Week
Op 22 juni geven de coureurs van het Molenaar NSF100 Championship een spectaculaire demonstratie tijdens de TT Speed Week in Assen. Meer informatie over de TT Speed Week leest u op www.ttspeedweekassen.nl

Djim Ulrich (24) in achtervolging op Jeffrey Buis (6)