Titelkandidaat Loran Faber liet ook in Emmen zien dat hij in beide races de te kloppen man is. Met ruime voorsprong op zijn tegenstanders zette de jonge coureur uit Staphorst opnieuw de beide wedstrijdraces op zijn naam. Morele winnaar was echter Dion Otten. De Assenaar crashte zwaar tijdens de kwalificatie en even zag het er uit dat hij de races niet zou kunnen rijden. Otten bleek echter te beschikken over een echte winnaarsmentaliteit en knokte zich knap naar een tweede plek in het dag-resultaat.

In de eerste race waren het Faber en Djoy Blommers die door een goede start al direct een gaatje te pakken hadden. Blommers moest alle zeilen bijzetten om in het spoor van Faber te blijven. De Staphorster hield de afstand echter groot genoeg om niet in gevaar te komen en won de race. Otten moest door zijn valpartij in de kwalificatie starten vanaf een twaalfde plaats en vocht zich gedurende de race naar voren om uiteindelijk als vierde, achter Colin Velthuizen, te eindigen. Hij hield daarmee Kas Beekmans achter zich.

In de tweede race waren het opnieuw Faber en Blommers die de toon zetten. Otten was weer goed weg en zat al snel in het achtervolgende groepje met Nick Gepken, Kas Beekmans, Ruben Bijman, Galip Satici en Dinand Heijnen. Net vóór deze groep streden Colin Velthuizen en Rick Kooistra nog om de derde plek. Aan het eind van de race maakte Blommers een foutje waardoor hij terugzakte in de race. Otten vocht zichzelf stevig naar voren en wist zich los te rijden van zijn groep. Vervolgens verslond hij eerst Rick Kooistra en in de laatste ronde moest ook Velthuizen het onderspit delven waardoor Otten de tweede plek achter Faber opeiste.

De winst in de Rookies klasse ging opnieuw naar Nick Gepken.

Dion Otten: “Ik ben ontzettend trots op mezelf vandaag. Ik viel hard in de kwalificatie en volgens mij ben ik ook even out geweest. Ik hield er een flinke hoofdpijn aan over maar ben toch de races gestart. Ik wist dat ik er gewoon vol voor moest gaan en heb er alles uit gehaald. Ik heb zelfs mijn persoonlijke record verbroken!”

Nick Gepken: “Ik ben vandaag weer winnaar geworden in de Rookies klasse en daar ben ik heel blij mee. Het ging allemaal best lekker op mijn thuisbaan. Ik streed mee in de in de top 5 in de eerste race maar de vermoeidheid sloeg toe waardoor ik een foutje maakte en viel. De tweede race heb ik rustiger opgebouwd en ben ik achtste geworden.”

Mieke Abbink: “Mijn eerste seizoen hier bij de NSF Cup gaat eigenlijk best goed. Mijn doel is om niet steeds als laatste te finishen en tot nu toe gaat dat prima. Ik wil heel veel leren dit jaar. Deze baan in Emmen is niet mijn favoriete baan met al die korte bochten maar toch ging het wel aardig vandaag. In de tweede race ging mijn start erg goed en kon ik wat jongens inhalen. Ik moet vooral zorgen dat ik de komende races rustig blijf want ik ben te vaak ongeduldig in de races.”

Loran Faber