Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goede vorm al te hebben getoond liet Staphorster Damian Boessenkool in Veldhoven zien dat er dit seizoen rekening met hem moet worden gehouden. Na spannende gevechten met Nick Roelfsema kwam Boessenkool in beide races als eerste onder de finishvlag door en wist daarmee de dagzege op zijn naam te schrijven.

Kartcircuit de Landsard is niet lang geleden opnieuw geasfalteerd en het beloofde een droge, warme dag te worden. Een heel ander scenario dan tijdens het vorige seizoen, toen er op een nat Veldhoven amper grip was en nagenoeg alle Molenaar NSF100 coureurs het asfalt van dichtbij bezochten. Na de eerste vrije training bleek de baan inderdaad prima grip te bieden en werden er al snel scherpe rondetijden op de klokken gezet. Daarbij liet Boessenkool al direct zien zijn pijlen te hebben geslepen. Alleen Roelfsema, die de openingswedstrijd in Assen oppermachtig was, kon de tijd van Boessenkool aanvallen. Hij was in de laatste kwalificatie een tiende van een seconde sneller en pakte daarmee de polepositie.

Race 1

In de eerste race was het al snel duidelijk dat het een spannend gevecht om de overwinning zou worden. Roelfsema en Boessenkool werden op de hielen gezeten door Justin Fokkert, Roy Klompmakers, Daniël Tappel en Twan Smits. Ook Rookie Bastiaan Visser wist netjes de aansluiting bij de kopgroep te vinden. Het beloofde een spannende strijd te worden tot halverwege de wedstrijd Klompmakers en Visser elkaar raakten en onderuit gingen. Niet veel later maakte Roelfsema een foutje waardoor hij twee plaatsen terug viel. Snel herstelde hij zich en probeerde in de laatste ronde nog de aanval op Boessenkool in te zetten. Maar Boessenkool verdedigde goed en hield krappe lijnen aan op de punten waar een inhaalactie verwacht kon worden. De winst was dan ook voor Boessenkool. Achter Roelfsema eindigde Fokkert als derde voor Tappel, die knap de snelste rondetijd van de race wist te noteren. Smits werd vijfde en Maik Duin mocht tevreden zijn met zijn nette zesde plaats. Ook Rookie Sem Bijman leverde een knappe prestatie met een mooie zevende plaats.

Race2

De start van Boessenkool was minder goed en Roelfsema profiteerde daar direct van. Hij reed de eerste ronden op kop maar Boessenkool reed het gaatje snel dicht en wist in de vijfde ronde de leiding over te nemen. Hij reed een foutloze race en liet zich niet gek maken door de druk van Roelfsema, die in het achterwiel bleef zitten. De uitslag was in de tweede race dan ook hetzelfde als in de eerste. Dit keer wisten ze wel weg te rijden van de achtervolgers. Smits stelde de derde plaats veilig waardoor hij ook derde in het dagklassement werd. Achter hem wist Visser nog net Fokkert voor te blijven.

Met zijn tweede plaats was Roelfsema wederom de snelste Rookie. Hij mocht de wisselbeker dan ook opnieuw in ontvangst nemen.

Boessenkool is blij met zijn overwinning. ‘Het ging goed vandaag. Waar ik in de kwalificaties de baan volledig benutte heb ik in de races op de punten waar ik Nick verwachtte de deur goed dicht weten te houden. Het ging precies zoals ik had gepland.’ En ook Roelfsema was dik tevreden. ‘Vandaag was het spanning ten top! De winst in Assen was natuurlijk heel mooi maar wel onverwachts voor mij. Ik ben met de tweede plaats van vandaag ook dik tevreden.’

Rookie Loris Veneman maakte ook flinke progressie en wist beide races in de top tien te finishen. ‘Dat had ik niet verwacht maar natuurlijk wel gehoopt! Ik vond het leuk om op een andere baan te rijden. Veldhoven is een mooi circuit, vooral door de slingers die erin zitten. De eerste race had ik geen hele goede start. De tweede race ging de start iets beter en kon ik door de race heen goed meekomen.’ Hij verbeterde zijn rondetijd met bijna een halve seconde en wist de race met een fraaie negende plaats af te sluiten. Een prima prestatie van de 11 jaar jonge Rookie uit Dalfsen.

Rijderscoach Leon Bovee ziet Boessenkool verdiend winnen. ‘Hij oogde net iets sterker op zijn eigen trainingsmotor, die nagenoeg hetzelfde is als de motoren waar hij hier mee rijdt. Hij lijkt de omschakeling net iets beter te maken en is vanaf de eerste training al sterk geweest vandaag. Roelfsema reed ook een prima race. Hij had in Assen iets meer geluk dat de groep achter hem het elkaar lastig maakte maar nu was er zeker in race 1 een grote kopgroep. Ook de rijders achterin hebben goede progressie gemaakt waardoor het hele veld dichter bij elkaar komt en compacter wordt. Er zijn weer flinke stappen gezet.’