Komend weekend komt de Molenaar NSF100 Cup in actie voor de tweede en derde wedstrijddag van het seizoen. Op de TT Junior Track in Assen worden op zaterdag 10 en zondag 11 juli races verreden. Winnaar van de eerste wedstrijd van het seizoen Jurrien van Crugten zal daar proberen zijn leidende positie te versterken.

Het seizoen van het NK Junior Moto Racing van de KNMV werd afgetrapt op zaterdag 19 juni in Veldhoven. De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup namen het daar voor het eerst tegen elkaar op en Van Crugten was in beide races oppermachtig. Komend weekend zal hij in Assen zijn uiterste best doen om die prestatie te herhalen, maar zowel de ervaren Thije Ligtermoed en Julian van Kalkeren als de snelste nieuwkomer in Veldhoven Shayden Rodgers liggen op de loer. Ook rookies Luuk de Vries en Dean Gouw lieten eerder zien snel rond te gaan op Assen, en daarnaast is het hele deelnemersveld ook dit seizoen weer erg compact. De jonge talenten zijn aan elkaar gewaagd en het beloven dan ook weer spannende races te worden! Pech was er in Veldhoven voor Noemie Donk. Zij liep bij een val een breuk aan haar onderarm op en doet haar best zo snel mogelijk te herstellen om weer op het circuit in actie te kunnen komen.

Er wordt gereden op de Michael van der Mark lay-out. Op zaterdag staan er twee kwalificatietrainingen in de ochtend en twee races om 14:30 en 16:58 uur op het programma, op zondag is er in de ochtend een vrije training waarna de races om 14:28 en 16:56 uur zullen worden verreden. Goed nieuws is er voor de liefhebbers die de races graag live komen bekijken, want publiek is komend weekend weer toegestaan! Daarbij dienen wel de regels die voor zowel het TT Circuit als de TT Junior Track gelden te worden opgevolgd. Het TT Circuit Assen volgt hierin het door de landelijke overheid opgestelde testen voor toegang, met behulp van een legitimatiebewijs in combinatie met een vaccinatie-, negatief test- of herstelbewijs. Aan de poort van het circuit zal dit worden gecontroleerd.