Met zijn sterke optreden op de Junior Track in Assen tijdens de GAMMA Racing Day zorgde Djoy Blommers ervoor dat het in het klassement van het Molenaar NSF100 championship spannend blijft. De jonge coureur uit Asperen voorkwam dat het kampioenschap al beslist zou worden in het voordeel van Rick Dunnik. Door de afwezigheid van Loran Faber, hij reed in het buitenland het EK, kon Dunnik bij dubbele winst kampioen worden. Blommers klom door zijn goede prestatie op naar de tweede plaats en heeft daardoor nog steeds zicht op de eindoverwinning.

Eerste race
Blommers startte vanaf pole en domineerde samen met Dunnik de eerste race. Achter hen streden Jeffrey Buis, Dion Otten en Kas Beekmans om het brons. Daar weer achter reed Rick Kooistra grotendeels alleen met achter hem een grote groep die werd aangevoerd door Guus Boes. De koplopers Blommers en Dunnik hadden al snel een onoverbrugbaar gaatje geslagen en reden op het scherpst van de snede om de winst. Drie ronden voor het eind viel Blommers door een vervelende hoestbui en kon Dunnik zonder problemen de winst pakken. Beekmans kwam als tweede over de finish net voor Buis. Blommers kon na zijn val snel weer door en werd alsnog vijfde.

Tweede race
Opnieuw gingen Blommers en Dunnik er na de start snel vandoor. Beekmans zette snel de achtervolging in en reed los van de rest op de derde positie. Buis, Otten en Kooistra bleven lange tijd bij elkaar in strijd om de vierde plaats. Blommers zette alles op alles om Dunnik niet voorbij te laten gaan en de twee vochten als leeuwen om de winst in deze tweede race. Het verschil op de streep was slechts 0,071 seconden in het voordeel van Blommers die met deze winst tweede in het dagklassement werd. Beekmans reed eenvoudig naar de derde plaats en Buis bleef Otten net voor. Kooistra zakte uit dit groepje wat terug en kwam als zesde over de streep.

Coureurs aan het woord
Guus Boes is meer dan tevreden over zijn eerste seizoen in deze cup “In Spanje hadden we gedacht dat strijden voor de tiende plek al heel goed zou zijn en vandaag heb ik in de tweede race een mooie zevende plaats behaald. Het zou gaaf zijn als ik in een van de komende wedstrijden een keer in de top vijf eindig. Ik rij nog niet zo lang motor, hiervoor heb ik minibike NK junioren B gereden. Hopelijk rij ik volgend jaar nog een keer NSF cup.”

Selwin Hamden had een moeizame dag: “Tijdens de wedstrijd in de NSF Open klasse in Blokzijl een paar weken geleden ben ik hard gevallen en daar heb ik nu nog steeds wel last van. Vandaag wilde ik de races rustig uitrijden en op de motor blijven zitten. Ik hoop aan het eind van het seizoen in de top tien te eindigen. Mijn verbeterpunten zijn dat ik nog eerder op het gas moet gaan en daardoor harder de bochten in kan sturen. Ook het plat liggen op de motor kan beter.”

Ook strijd om de laatste plaats
Coach Joey Litjens is blij met het niveau van de coureurs dit seizoen: “Mede door de voorjaarstraining is het niveau van de jongens aan het begin van het seizoen hoger dan het jaar daarvoor. Het is mooi om te zien dat overal op de baan onderlinge strijd is, ook om de laatste plaatsen wordt gevochten. Over het algemeen zijn we dit jaar op vrijwel alle banen harder gaan rijden dan vorig jaar en dat stemt mij heel positief. Het is belangrijk dat de jongens die nu net achter de kop rijden goed kunnen doorstromen naar de hoogste plekken volgend jaar en dat er van onderuit ook weer goede nieuwe aanwas komt. Het is fantastisch een steentje te kunnen bijdragen in de ontwikkeling van deze jonge coureurs.”

0029