Vanwege de huidige corona-maatregelen heeft de KNMV de kalender van het NK Junior Moto Racing moeten aanpassen. Hierdoor verandert ook de kalender van de Molenaar NSF100 Cup en wordt de openingswedstrijd van het seizoen 2 weken uitgesteld.

Op zaterdag 10 april kon de voorjaarstraining nog worden verreden op de TT Junior Track in Assen, maar de openingswedstrijd van het seizoen, die in het weekend van 8 en 9 mei eveneens in Assen op de planning stond, kan geen doorgang vinden. Dit betekent dat de start van het Molenaar NSF100 seizoen iets meer dan 2 weken later aan zal vangen op circuit ‘de Tippe’ in Staphorst. Op pinkstermaandag 24 mei zal daar de eerste wedstrijddag plaatsvinden. Na een vrije training en een tijdtraining in de ochtend zullen er in de middag een tweetal races worden verreden. Verder zijn er nog een aantal wijzigingen in de wedstrijdkalender aangebracht. Zo zal aan de geplande wedstrijddag op zaterdag 10 juli op de TT Junior Track in Assen een extra wedstrijddag op zondag 11 juli worden toegevoegd. Hierdoor kent het Molenaar NSF100 Cup zoals altijd een seizoen dat bestaat uit 8 wedstrijddagen, waarop er telkens 2 races worden verreden. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 oktober wordt het seizoen afgesloten met de finaleraces in Assen.

De nieuwe kalender is als volgt:

Maandag 24 mei              De Tippe, Staphorst

Zaterdag 5 juni                Circuit Park Berghem

Zaterdag 19 juni              De Lansard, Veldhoven

Zaterdag 10 juli               TT Junior Track, Assen
Zondag 11 juli                  TT Junior Track, Assen

Zaterdag 4 september    De Lansard, Veldhoven

Zaterdag 2 oktober         TT Junior Track, Assen

Zondag 3 oktober           TT Junior Track, Assen

NSF100 Webshop

Het niveau van de rookies is ook dit jaar weer erg hoog. Er zijn steeds meer gelegenheden waar niet alleen zij maar ook andere coureurs op individuele basis aan trainingen deel kunnen nemen. Onder andere in Assen, Staphorst, Vledderveen en Lelystad zijn er geregeld mogelijkheden. Waar getraind wordt slijten onderdelen, en om makkelijk over de meest gangbare originele HondaNSF100 onderdelen te kunnen beschikken is er een webshop in het leven geroepen, die je op deze website vindt.