Na lang wachten kwam de Molenaar NSF100 Cup op zondag 5 juli eindelijk in actie op het circuit. Op de TT Junior Track in Assen werd er onder wisselende omstandigheden een door de KNMV georganiseerde pre-season test verreden. De coureurs zijn nu helemaal klaar voor het NK Junior Moto Racing seizoen, dat op 11 juli van start zal gaan.

Onlangs werd er bekend gemaakt dat er door versoepelingen van de Corona-maatregelen weer wedstrijden in de motorsport plaats mogen vinden. De organisatie van het NK Junior Moto Racing is erin geslaagd om een volledige wedstrijdkalender op te stellen, waarbij er 8 wedstrijden binnen 3 maanden zullen worden verreden, uiteraard conform de geldende richtlijnen. Op zondag 5 juli was er een pre-season test ter voorbereiding op de eerste wedstrijd.

De weersgoden waren de Molenaar NSF100 Cup coureurs niet gunstig gezind: onder natte en winderige condities maakten ze hun eerste meters. De eerste ronden nog voorzichtig, om de nieuwe banden in te rijden, maar het tempo werd al snel opgevoerd. In de middag klaarde het op en de laatste sessie werd op een droge baan verreden. Die sessie werd er met transponders gereden en met nog steeds een behoorlijk harde wind was het vice-kampioen Thije Ligtermoed die de snelste tijd op de klokken zette, voor Riccardo Bosgraaf, Jur Wattel en Dylan Czarkowski. Daarachter was Jurriën van Crugten de snelste nieuwkomer met een knappe vijfde tijd. Maar ook de 7 andere nieuwkomers lieten zien snel te leren en gebrand te zijn op de titel van snelste Rookie.

Ondanks de minder ideale weerscondities was het een succesvolle en vooral leerzame trainingsdag. De coureurs zijn dan ook helemaal klaar voor de eerste wedstrijd die over een week eveneens op de TT Junior Track in Assen zal worden verreden. Daarna volgt een wedstrijd op kartbaan De Landsard in Veldhoven, waarna er een kleine zomerstop zal worden ingelast.

Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en Instagram
https://www.facebook.com/NSF100
https://twitter.com/MolenaarNSF100
https://www.instagram.com/molenaarnsf100