Moest Loris Veneman bij de laatste twee wedstrijden in Assen de overwinning laten aan Delano Greven en Thije Ligtermoed, was hij in Veldhoven weer terug op de hoogste trede van het podium. Door slim en berekenend te rijden wist hij in beide races de winst naar zich toe te trekken.

Na twee keer achter elkaar op de TT Junior Track in Assen te hebben gereden werd voor de zesde wedstrijd van het kampioenschap kartbaan De Landsard in Veldhoven aangedaan. Onder prima weersomstandigheden en een temperatuur die op zou lopen tot rond de dertig graden begonnen de Molenaar NSF100 Cup coureurs aan hun kwalificatietrainingen. Dat het favoriete circuit van Veneman Assen is was niet te merken: hij zette direct de snelste tijd op de klokken, gevolgd door Ligtermoed en de zeer sterk rijdende Riccardo Bosgraaf. In de tweede kwalificatie reed Veneman nog eens achttiende van een seconde van de snelste tijd af en was daarmee bijna een seconde sneller dan Ligtermoed. Julian Van Kalkeren verbeterde zijn tijd ook en zou daardoor vanaf de eerste startrij mogen vertrekken. Bosgraaf noteerde een vierde tijd voor Rio Olofsen en Delano Greven.

Race 1
Ligtermoed was het beste weg bij de start maar kreeg Olofsen, Van Kalkeren en Veneman mee in zijn achterwiel. Olofsen had een wereldstart en kwam van de vijfde naar de tweede plaats maar maakte in de derde ronde een foutje waardoor hij terugviel naar de vijfde plaats. Van Kalkeren had inmiddels de leiding in handen weten te krijgen en zette halverwege de race de snelste ronde op de klokken. Hij leek een gaatje te slaan op Veneman en Ligtermoed, die de hete adem van Greven in zijn nek voelde. Met nog een paar ronden te gaan kwam Veneman weer aan het wiel van Van Kalkeren en zette hij de aanval in. Hij nam de leiding over en wist zelfs nog een gaatje te slaan. Hij kwam als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door. Van Kalkeren maakte nog een schakelfoutje waardoor Ligtermoed de tweede plaats in handen kreeg. De derde plaats was voor Greven, voor Van kalkeren. Bosgraaf werd vijfde voor Olofsen, Bijman en Wattel.

Race 2

Wederom was het Ligtermoed die het snelste weg was bij het doven van het startlicht voor Olofsen, Veneman en Van Kalkeren. Dit keer was het Olofsen die de leiding van Ligtermoed overnam en lange tijd op kop reed. Maar nadat Olofsen zich in de tiende ronde verremde kwam de leiding weer terug in handen van Ligtermoed. Veneman bleef in het achterwiel van Ligtermoed om met nog enkele ronden te gaan opnieuw de aanval in te zetten. De inhaalactie slaagde maar het lukte Veneman dit keer niet om weg te rijden bij Ligtermoed. Met minder dan een tiende van een seconde verschil kwam Veneman uiteindelijk als winnaar onder de finishvlag door. Achter Ligtermoed werd Van Kalkeren derde voor Greven, Bosgraaf en Olofsen.

Veneman schreef met twee overwinningen de dagzege op zijn naam voor Ligtermoed. Greven en Van Kalkeren deelden met ieder een derde en vierde plaats de punten. Voor het dagklassement mag de hoogst geëindigde in de tweede race mee naar het podium en dat was Van Kalkeren.

Rijders aan het woord

Voor Veneman verliepen de races precies zoals hij het in gedachten had. ‘Ik heb in beide races goed gekeken waar Julian en Thije het sterkst waren en zo kon ik met nog een paar ronden te gaan de perfecte plek kiezen om ze in te halen. En dat is gelukt!’

Ligtermoed reed sterk maar zijn plannen wilden niet slagen. ‘Ik heb mijn best gedaan maar had misschien iets meer van mezelf verwacht. Maar ja, je kan niet altijd even goed zijn. Ik had dan wel twee keer kopstart en plannen om in de eindfase toe te slaan maar de anderen waren ook slim bezig. Het kwam er gewoon niet van dit keer, volgende keer beter!’

Van Kalkeren zette in beide races de snelste rondetijd op de klokken en in de eerste race reed hij lange tijd op kop. ‘Vooral de eerste race ging goed en toen Loris voorbij kwam probeerde ik hem twee ronden later weer uit te remmen bij de hairpin. Maar toen bleef de motor in zijn drie staan en kreeg ik hem er niet zo snel uit. Daardoor verloor ik nog eens twee plekken extra en zakte ik terug naar de vierde plaats.’

Veneman heeft zijn voorsprong op Ligtermoed in het kampioenschap uit weten te bouwen naar 26 punten maar met nog twee wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Het beloven dan ook spannende wedstrijden te worden in Berghem en Assen.