De selectie voor seizoen 2015 van het Molenaar NSF100 Championship is compleet. 21 jongens wisten zich te kwalificeren voor het prestigieuze wegracekampioenschap voor jeugd. Met een leeftijd variërend van 9 t/m 14 jaar gaan deze jongens komend seizoen uitmaken wie de nieuwe Nederlands Kampioen wordt.

Maar liefst acht nieuwe coureurs die hun ervaring al hebben opgedaan in het minibiken maken in 2015 de overstap naar het Molenaar NSF100 Championship. De selectie wordt verder aangevuld met dertien rijders die vorig jaar al in de selectie zaten en er komend seizoen nog een jaartje aan vastplakken. Organisator Carla Molenaar is tevreden over de nieuwe lichting: “Wij hebben een paar maanden geleden al een eerste selectie op het circuit gedaan. Toen zagen we al veel nieuwe talenten rijden, maar ook jongens die we hebben geadviseerd eerst nog even een jaartje te gaan minibiken. Afgelopen zaterdag is de definitieve selectie geformeerd. Gezien de achtergrond van de nieuwelingen en de ervaring van de bestaande rijders verwacht ik een ontzettend spannend seizoen. Wij kijken al uit naar het eerste trainingsweekend!”

Red Bull MotoGP Rookies Cup
Het Molenaar NSF100 Championship wordt inmiddels gezien als dé kweekvijver voor jong wegracetalent. Aan het eind van het seizoen treedt de nieuwe kampioen in de voetsporen van Walid Soppe die komend seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup gaat rijden. Samen met twee andere oud-NSF kampioenen Bo Bendsneyder en Robert Schotman gaat hij de Nederlandse eer hoog houden in deze internationale talentenklasse.

Molenaar vervolgt: “De Rookies Cup is de perfecte opstap om uiteindelijk in de Grand Prix’s terecht te komen. Vrijwel al onze kampioenen hebben het inmiddels geschopt tot deze internationale competitie en daar doen we het natuurlijk voor. Je ziet dat er nu een goede doorstroming vanuit de minibikes komt naar de NSF cup toe. Dat is goed voor de sport en goed voor de ontwikkeling van de jonge talenten die willen doorstromen. Wij bieden hen een mooie opleiding waar ze veel profijt van hebben de komende jaren.”

De volledige selectie 2015 ziet er als volgt uit:
Kas Beekmans
Ruben Bijman
Djoy Blommers
Guus Boes
Jeffrey Buis
Rick Dunnik
Loran Faber
Toine Gierkink
Selwin Hamden
Bo Kelleners
Pieter Kerstens
Gijsbert Koetsier
Rick Kooistra
Jurgen Kramer
Thom Molenaar
Dion Otten
Rein Saris
Galip Satici
Thijs Sup
Colin Velthuizen
Timo Wieme

De start van het seizoen is op 28 en 29 maart op de TT Junior Track in Assen. Publiek heeft gratis toegang tot de paddock.

NSF 100 Championship